Ενημερωτική δράση «Μετακινούμαι βιώσιμα» στην Τρίπολη (pics-vid)
Ενημερωτική δράση «Μετακινούμαι βιώσιμα» στην Τρίπολη (pics-vid)
Ενημερωτική δράση, με τίτλο «Μετακινούμαι βιώσιμα», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Τρίπολη

Η δράση αυτή που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου «ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας και είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους νέους κυρίως πολίτες, για την προτεραιότητα της ΕΕ που στοχεύει στην προαγωγή βιώσιμων, προτύπων κινητικότητας.

Αρχικά, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής, ο οποίος μίλησε για το σκοπό της δράσης, που έχει σκοπό την ομαλή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συνέβαλλαν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή.

DSC amea

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Τροχαίας Τρίπολης κ. Γωγωνής, μίλησε για τις συχνές παραβάσεις που κάνουμε οι περισσότεροι, δίνοντας χρήσιμες οδηγίες προκειμένου να κινούμαστε με ασφάλεια στο δρόμο.

Κατόπιν, η εκπρόσωπος του EUROPE DIRECT Πελοπόννησος, που  είναι μέλος του δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στον σκοπό της δράσης κινητικότητας, καθώς και στις ενέργειες του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας, για την ένταξη των ατόμων αυτών, στην κοινωνία.

DSC 0570amea

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, έγινε σεμινάριο περιπάτου, με χρήση αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού, ώστε με αυτό τον τρόπο οι μαθητές να δουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους. 

DSC 0555amea

DSC 05744

#ΑΜΕΑ #VIDEO