Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό επικρατώντας 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στη «μάχη» για το ένα εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο Λέο Μάτος που «υπέγραψε» τη νίκη του με 2-0.

Μέχρι τις καθυστερήσεις το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από νωρίς (17’) δεν εξασφάλιζε τους «ασπρόμαυρους» ενόψει της ρεβάνς στην Τρίπολη απέναντι σ’ έναν Αστέρα που πήρε άριστα στο αμυντικό κομμάτι και πρόσεξε πως θα κρατήσει ανοικτή την υπόθεση της πρόκρισης. Νικήθηκε, όμως, στις καθυστερήσεις από τον Μάτος.

Στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν περισσότερο για φάουλ, στο ξεκίνημα της φάσης, πάνω στον τερματοφύλακα Αθανασιάδη, παρά για το οφ σάιντ του Μάτος, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται οριακά μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό, σε μια φάση, που έχασε ο βοηθός Ευθυμιάδης. Οι άνθρωποι του Αστέρα φωνάζουν και για ένα χτύπημα του Μάτος πάνω στον Αραβίδη, με τον Κουμπαράκη να μην δίνει καν φάουλ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73’ Σάχοφ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (82’ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65’ Ελ Καντουρί), Άκπομ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γ. Παράσχος): Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ορτέγκα, Μουνάφο (83’ Μπέλοκ), Ιγκλέσιας, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (87’ Καλτσάς), Αραβίδης (69’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης.