Πρόκειται για την Μαρία Οβσιανίκοβα που εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της Μόσχας ως παρουσιάστρια – Η γυναίκα συνελήφθη και βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του Οστανκίνο – Η τελευταία της ανάρτηση στο Facebook ήταν μια φωτογραφία προφίλ, με πλαίσιο το περιστέρι της ειρήνης ενώ η ίδια φορούσε ένα κολιέ στα χρώματα της Ρωσικής και της Ουκρανικής σημαίας

Μία Ρωσίδα διαδηλώτρια κρατώντας στα χέρια της ένα πλακάτ που έγραφε «όχι στον πόλεμο», «Μην πιστεύεις την προπαγάνδα, εδώ σου λένε ψέματα», «οι Ρώσοι ενάντια στον πόλεμο»,  μπήκε στο στούντιο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του προγράμματος.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που διαδόθηκε μέσω του Telegram στη Ρωσία και αναρτήθηκε στα social media, ο σκηνοθέτης του δελτίου στο Channel One έριξε πλάνα από ρεπορτάζ. Η διαδηλώτρια ονομάζεται Μαρίνα Οβσιανίκοβα και εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με φίλους της η ίδια συνελήφθη και βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του Οστανκίνο.

Σημειώνεται πως το Channel One είναι ο μεγαλύτερος ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός καθώς το παρακολουθούν περίπου 250 εκατ. σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα

Η τελευταία ανάρτηση της Μαρίνα Οβσιανίκοβα στο Facebook (το οποίο έχει απαγορευτεί στη Ρωσία) ήταν μια φωτογραφία προφίλ, με πλαίσιο το περιστέρι της ειρήνης ενώ η ίδια φορούσε ένα κολιέ στα χρώματα της Ρωσικής και της Ουκρανικής σημαίας.

Σύμφωνα με το προφίλ της στο Facebook, η Οβσιανίκοβα εργάζεται ως παρουσιάστρια ειδήσεων στη Μόσχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πούτιν υπέγραψε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όσοι μεταδίδουν «ψευδείς ειδήσεις» για την «ειρηνευτική επιχείρηση» και χρησιμοποιούν τις λέξεις «πόλεμος και εισβολή» τιμωρούνται με έως και 15 χρόνια φυλάκισης.

Την ίδια ώρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε πως «το κανάλι 1 διερευνά περιστατικό στη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης». Πάντως κάτω από τη φωτογραφία του προφίλ της στο Facebook, η Μαρίνα Οβσιανίκοβα δέχθηκε καταιγισμό συγχαρητηρίων.