Γιάννης Τρουπής «Οφείλουμε να θέσουμε τον μικροεπιχειρηματία στο επίκεντρο του οικονομικού μέλλοντος της χώρας»
Γιάννης Τρουπής «Οφείλουμε να θέσουμε τον μικροεπιχειρηματία στο επίκεντρο του οικονομικού μέλλοντος της χώρας»
«Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου παραλληλίζονται για ακόμα μια φορά, κάτι το οποίο αποτελεί πλέον μονόδρομο για να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου κ.
Γιάννης Τρουπής κατά…

«Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου παραλληλίζονται για ακόμα μια φορά, κάτι το οποίο αποτελεί πλέον μονόδρομο για να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου κ. Γιάννης Τρουπής κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Κορινθία – Πελοπόννησος 2023» την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023. 

Ο κ. Τρουπής εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια, τη θλίψη και την οργή της επιμελητηριακής κοινότητας για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.  

Αναφερόμενος στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τις επιχειρήσεις, το ΕΣΠΑ, τον Αναπτυξιακό Νόμο, το Leader και το Πράσινο Ταμείο, ο κ. Τρουπής δήλωσε: «Οφείλω να μιλήσω στη γλώσσα του μικροεπιχειρηματία. Κύριοι Υπουργοί και κύριοι υπεύθυνοι για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας θα πρέπει να δούμε πραγματικά τον μικροεπιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει εργαζομένους. Αυτοί απευθύνονται καθημερινά σε εμάς, με τα αιτήματά τους και μας στεναχωρούν ότι τους έχουμε ξεχάσει. Εμείς λοιπόν σαν επιμελητήρια διατυπώσαμε αυτά τα αιτήματα προς εσάς και δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι πολλά από αυτά έγιναν δεκτά και ότι βλέπω μια σταθερότητα και μια ανάπτυξη. Για να συνεχιστεί αυτό όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται δεκτά τα αιτήματά μας για να δούμε πραγματικά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία». 

Ο κ. Τρουπής αφού σημείωσε ότι η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια, αν και «ποινικοποιημένη» κλήθηκε με τα μνημόνια να πληρώσει, χωρίς ποτέ να ρωτηθεί, και τα κατάφερε. «Και να μην ξεχνάμε, το δημόσιο δίνει 12 μισθούς, ενώ εμείς 14. Λέμε λοιπόν ναι στους 14 μισθούς, ναι σε καλύτερους μισθούς, όχι όμως σε τόσο μεγάλες και δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές».   

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά με τη δημιουργία του Μεσογειακού Εκθεσιακού Κέντρου στο κέντρο της Πελοποννήσου εξέφρασε στη συνέχεια ο κ. Τρουπής: «Προεκλογικά το 2019 ήταν ένα αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και προσωπικά δικό μου, με όλο το συμβούλιο ομόφωνα να το στηρίζει, προς τους υποψήφιους Περιφερειάρχες για τη δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου στην Πελοπόννησο. Ειδικά λόγω του ότι η Μεγαλόπολη, η Γορτυνία, η Οιχαλία και η Τρίπολη ανήκουν στις περιοχές απολιγνιτοποίησης. Θεωρώ λοιπόν ότι πολύ καλά έπραξε. Θα θέλαμε βέβαια κύριε Νίκα να είμαστε πιο ενεργοί στις προσπάθειές σας και όχι απλοί θεατές και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα ότι το Επιμελητηριακό αίτημα το κάνατε έργο σημαία και το προχωράτε». 

«Σήμερα είναι η γιορτή του επιχειρηματία, η γιορτή του Επιμελητηρίου Κορινθίας, η γιορτή των Κορινθίων επιχειρηματιών» δήλωσε τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και πρόσθεσε «εκ μέρους του συνόλου των Επιμελητηρίων που έχω την τιμή να εκπροσωπώ δίνω θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την άψογη διοργάνωση και πολλές ευχές για το μέλλον της εκθεσιακής αυτής δραστηριότητας στην Κορινθία».