Με μια, γεμάτη κόσμο συγκέντρωση, στο Άστρος ξεκίνησε τη Δευτέρα η τρέχουσα εβδομάδα περιοδειών του εκ νέου υποψήφιου βουλευτή Αρκαδίας, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατά την οποία ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ανθρώπους του νομού για όσα τους απασχολούν.

Ο ίδιος φαίνεται να γνωρίζει καλά τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής της Κυνουρίας για τα οποία συζήτησε μαζί τους.  Μάλιστα στην περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο διεκδίκησε – με πολλή επιμονή – τη βελτίωση του πολύ επικίνδυνου δρόμου Άστρους – Λεωνιδίου που έχει κοστίσει τη ζωή τόσων ανθρώπων.

Στα μέσα της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτη, επισκέφτηκε τις βιομηχανικές μονάδες και επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης. Το μεγάλο ενεργειακό κόστος και η ακρίβεια που αυτό συνεπάγεται καθώς και τα κόκκινα δάνεια αναδεικνύονται στους κυριότερους προβληματισμούς των επιχειρηματιών της ΒΙ.ΠΕ αλλά και των παραγωγών των χωριών της Τεγέας με τους οποίους ο κ. Κωνσταντινόπουλους συζήτησε εκτενώς αργότερα.

Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει θέσει σε πρώτο πλάνο την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων. Η διαχείριση των κόκκινων δανείων, ο έλεγχος της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους αλλά και η φορολόγηση των υπερκερδών ηλεκτροπαραγωγών και τραπεζών βρίσκονται στις κεντρικές προτεραιότητες του κόμματος στη συζήτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την ανάγκη για την προστασία της α’ κατοικίας και αλλά και η δυνατότητα του δανειολήπτη να μπορεί πρώτος να αγοράζει το δάνειο του στην τιμή που το αγοράζει το fund, μέτρο που ήδη εφαρμόζεται στην Κύπρο.

Επιπλέον, αναφορικά με το θέμα της ενέργειας εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει την επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειας, μια λύση που θα απέτρεπε την αισχροκέρδεια και την κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους που γονάτισε τους πολίτες. Για τον ίδιο, η αισχροκέρδεια οφείλεται στη δημιουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη διατήρησή του από την κυβέρνηση της ΝΔ. Εξαιτίας του χρηματιστηρίου ενέργειας, ορίζεται ότι η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής προσδιορίζεται από τη μέση τιμή φυσικού αερίου, ανεξάρτητα από το μείγμα ενέργειας.

Στην Τεγέα όμως, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Ο κ. Κωνσταντινόπυολος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μικροϊδιοκτήτες των τοπικών κοινοτήτων γύρω από την λίμνη Τάκα, τα εδάφη των οποίων  αμφισβητήθηκαν. Όπως οι κάτοικοι ήδη ξέρουν, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ήταν εξαρχής δίπλα τους επισημαίνοντας με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις την αδικία του κράτους σε βάρους τους. Ο ίδιος κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να τοποθετηθεί στη Βουλή για το θέμα και στήριξε τους μικροϊδιοκτήτες μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Η ερήμωση των χωριών της Αρκαδίας είναι μια ανησυχία που σταθερά μεταφέρουν οι πολίτες στο βουλευτή.  Ακόμα και κοντά στην Τρίπολη, ο πληθυσμός των χωριών φθίνει. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναγνωρίζει και με κάθε ευκαιρία το επισημαίνει στο Κοινοβούλιο, προκειμένου η Πολιτεία να διευκολύνει την παραμονή των ανθρώπων στην περιφέρεια εξασφαλίζοντάς τους τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως επαρκή υγειονομική περίθαλψη.

Τέλος, το βράδυ της Παρασκευή 12 Μαΐου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος πραγματοποίησε μια ομιλία με μεγάλη συμμετοχή στη Μεγαλόπολη, στο πέρας της οποία συζήτησε και πάλι με τους ανθρώπους της περιοχής για τα βασικά προβλήματα τους με την απολιγνιτοποίηση, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ενέργειας και την ερήμωση της περιοχής. Πρόκειται για θέματα που ο κ. Κωνσταντινόπουλος γνωρίζει πολύ καλά, αφού όχι μόνο ως Υφυπουργός Ανάπτυξης, είχε υπογράψει το έργο «Επέκταση δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (Β΄φάση)» ύψους 15.417.270 ευρώ αλλά είχε αντιταχθεί με κάθε τρόπο στη διακοπή του δικτύου τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη για χάρη του φυσικού αερίου που αυξάνει κατακόρυφα τα έξοδα διαβίωσης των κατοίκων και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αύριο 15 Μαΐου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Κεντρική Ομιλία για τους ετεροδημότες στην Αθήνα, Καραγεώργη Σερβίας 4 στον 7ο όροφο.