Το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης, που επιστρέφει μετά από διετή απουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η αρκαδική ομάδα επικράτησε στο Αγρίνιο 2-0 του Παναιτωλικού (24΄ Ιγκλέσιας, 79΄ Μανιάς), σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική της Super League, και «σφράγισε» την κατάκτηση της προνομιούχου πέμπτης θέσης, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Ξάνθη στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το οποίο διακόπηκε λόγω κακοκαιρίας και θα συνεχιστεί αύριο.

Με σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο, οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο ξεκίνημα και, αφού απείλησαν στο 12΄ με σουτ του Μανιά, άνοιξαν το σκορ στο 24΄ με ωραίο κοντρόλ και γυριστό σουτ του Ιγκλέσιας μέσα από την περιοχή. Ο Αστέρας πλησίασε το 2-0 στο 34΄, όταν ο Τόνσο θέλησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Μανιά, όμως ο Ντίας πρόλαβε και σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε, ενώ ο Παναιτωλικός «άγγιξε» την ισοφάριση στο 44΄, με τον Μοράρ να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες, όταν το σουτ του Μανιά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χαντάκιας.

Στο β΄ μέρος ο Αστέρας έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, αλλά έκλεισε σωστά τους διαδρόμους και δεν απειλήθηκε. Αντίθετα, σε μία αντεπίθεση στο 79΄, οι Αρκάδες «κλείδωσαν» τη νίκη τους, με τον Μανιά να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Τόνσο και να «γράφει» το τελικό 0-2. Στο φινάλε του αγώνα υπήρξε ένα δυσάρεστο περιστατικό με τον -κατά τα φαινόμενα- σοβαρό τραυματισμό του Μάζουρεκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Αργκους (62΄ Μιχάι), Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχαράνο (82΄ Βακράκος), Μοράρ, Μάζουρεκ, Ρόσα, Τσοκάνης, Χαντάκιας (72΄ Βασιλούδης), Ντίας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Καλτσάς (86΄ Ινσάλντο), Τσιλιανίδης (75΄ Ντούντου), Μανιάς (90+2΄ Δουβίκας)