Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για τον Αστέρα Τρίπολης απέναντι στην ΑΕΚ. Στο 3’ ο Ριέρα έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Λουίς Φερνάντεθ στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και το πλασέ του τελευταίου κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-0. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε στο 15’ όταν ο Βέρντε εκτέλεσε το φάουλ, με τον Ολιβέιρα με πλασέ να κάνει το 1-1.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες, με τον Πορτογάλο φορ να είναι ιδιαίτερα κινητικός και να δημιουργεί προβλήματα στον Παπαδόπουλο, όπως στο 36’ και το 41’. Ο Αστέρας απείλησε στο 38’ με τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά ο Χουλτ παρενέβη, ενώ στο 43’ ο Μπάρκας έκλεισε σωστά τον Ισπανό άσο των Αρκάδων. Στο 44’ ο Βέρντε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, σε μια φάση που ο Ολιβέιρα χτύπησε και έγινε αλλαγή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της, έχοντας κλείσει τον Αστέρα στα καρέ του. Οι Λιβάγια και Βέρντε δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων, αλλά δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις φάσεις και να πετύχουν το γκολ. Στο 56’ το σουτ του Σιμάο πέρασε άουτ, στο 60’ ο Λιβάγια χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ στο 64’ το σουτ του Βέρντε πέρασε άουτ.

Στο 68’ ο Αλμπάνης έβγαλε εξαιρετικά τον Λιβάγια σε θέση βολής και ο Κροάτης πλάσαρε για το 1-2, πανηγυρίζοντας έξαλλα με τους οπαδούς. Στο 72’ όμως ο Μπαράλες κέρδισε το πέναλτι από τον Μπακάκη και ο Αργεντινός φορ ευστόχησε για το 2-2. Το δίδυμο του πέναλτι πρωταγωνίστησε και αργότερα, με τον Αργεντινό φορ να ρίχνει αγκωνιά πάνω στη φάση στον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος έμεινε στο έδαφος για λίγο. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ πίεσε για ένα τρίτο γκολ και στο 90+2’ ο Σιμόες με κεφαλιά πέτυχε το 2-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζούλας, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64’ Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76’ Καπίγια), Ριέρα (85’ Σίτο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάο), Βέρντε (81’ Ντέλετιτς), Χουλτ, Ολιβέιρα (45+2’ Αλμπάνης), Λιβάγια.