Μετά από έναν μήνα χωρίς νίκη, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι και με τον Μαρκ Φερνάντεθ σε μεγάλα κέφια, πήραν τη νίκη και μαζί μια βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία», αν και είχε ένα δοκάρι, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε κάπως καλύτερα στο παιχνίδι τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Χουάντερσον με κάποιες προσπάθειες του Βαλιέντε, ενώ από τους γηπεδούχους ο Μπετινέλι έκανε κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο. Στο 19’ ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα και ο Φερνάντεθ με κεφαλιά πέτυχε το 0-1 για τον Αστέρα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προσπάθησε να αντιδράσει, ισορροπώντας στην κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο 38’ ο Μανιάς με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να σκοράρει, σε μια καλή στιγμή για τους Αρκάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά, αλλά στην πρώτη καλή ευκαιρία, ο Αστέρας πέτυχε δεύτερο γκολ. Στο 58’ ο Φερνάντεθ με ωραία ενέργεια πλάσαρε τον Χουάντερσον για το 0-2.

Οι Αρκάδες στο 66’ άγγιξαν το τρίτο γκολ, αλλά ο Ρόλε, μετά από ωραία ενέργεια των Μανιά και Καλτσά, πλάσαρε πάνω στον Χουάντερσον. Ο Απόλλων στο 77’ είχαν δοκάρι σε δυνατό σουτ του Οριουέλα, σε μια καλή στιγμή για να μειώσει το σκορ. Στα τελευταία λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη μέσα στο 2019.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κύργιας, Κοντοές, Γκίνο (51’ Γαρουφαλιάς), Ντ’ Ούρσο (73’ Ρώσση), Ακόστα (55’ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος (65’ Ρόλε), Πασαλίδης, Μαρτίνες, Βλάχος, Βαλιέντε, Μουνάφο (12’ Ιγκλέσιας), Κώτσιρας, Φερνάντεθ, Καλτσάς (81’ Ματρικάρντι), Μανιάς.