Νέα αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλουν καταστρατήγηση του Συντάγματος.
Όπως ακριβώς είχαν πράξει και κατά τη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την προκαταρκτική επιτροπή για τη διερεύνηση της ενδεχόμενης τέλεσης του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν μεθοδεύσεις και καταστρατήγηση του Συντάγματος, λόγω της υιοθέτησης από την πλειοψηφία του «μοντέλου Τριαντόπουλου», για παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών στην τακτική Δικαιοσύνη με διαδικασίες εξπρές. Η σημερινή, τελευταία, συνεδρίαση ήταν μόλις η τέταρτη για την επιτροπή.
Σε επιστολή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην επιτροπή εκτιμούν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να συνταχθεί αιτιολογημένο πόρισμα και έκαναν λόγο για εξωθεσμική διαδικασία, η οποία παρακάμπτει το Σύνταγμα με στόχο την αμνήστευση του Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών. Τα μέλη της επιτροπής που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι αποχωρούν για να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία.
Πηγή: newpost.gr
Recent Posts