Προς: Τα σχολεία του νομού και τα μέλη της ΕΛΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Λίγες μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρίπολης παραμένουν και δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του. Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο να φθάνει στο τέλος της η σχολική χρονιά και να λείπει εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, λείπουν 39 ώρες (ΠΕ01 -6, ΠΕ04-8, ΠΕ06-4, ΠΕ08-4, ΠΕ79.01-4, ΠΕ86-7, ΠΕ88.03-2, Εργαστήρια Δεξιοτήτων – 4).Λείπουν πάνω από το 1/4 των ωρών του ωρολογίου εβδομαδιαίου προγράμματος! Αυτό συμβαίνει σε ένα σχολείο που φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και συνεχίζει να υπολειτουργεί.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, τόσο από το ΥΠΑΙΘ, όσο την ΔΔΕ και την ΠΔΕ, που ευθύνονται ή ανέχονται μια τέτοια κατάσταση.
Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ τώρα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο από τη νέα σχολική χρονιά.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

Ανδρέας Γιαννόπουλος

Φώτης Γιακουμής

Προς: Τα σχολεία του νομού και τα μέλη της ΕΛΜΕ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία μας!

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταγγέλλει την διοργάνωση «επιμορφωτικής ημερίδας» με τίτλο: «Ενταξιακή Εκπαίδευση/Συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή: Καλές πρακτικές έγκαιρης παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

     Προκαλεί η συγκεκριμένη επιλογή του ΥΠΑΙΘ και του ΕΚΔΔΑ να “ξεπλύνουν” τις ΗΠΑ, να εξωραΐσουν τα αίσχη τους. Είναι γνωστές από το παρελθόν οι πολλές προσπάθειες των ΗΠΑ, μέσω της Πρεσβείας για παρεμβάσεις στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία της χώρας μας: Εκπαιδευτικά προγράμματα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων (!!) στον Πύργο, Προγράμματα FlEX αμερικανικής ιστορίας, ώστε “μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλυνθούν τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία”, όπως ανέφερε το ίδιο το State Department.

Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν είναι τυχαίες. Έρχονται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουρανία, ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία, σε μια περίοδο που βαθαίνει επικίνδυνα η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με την αποστολή πολεμικού υλικού, τη μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη βάση. Οι πρωτοβουλίες της πρεσβείας των ΗΠΑ, σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, με τον μανδύα της «παρέμβασης για εκπαιδευτικά ζητήματα», μόνο εκπαιδευτικό σκοπό δεν έχει. Είναι τμήμα των επιχειρήσεων προπαγάνδας αμερικαΝΑΤΟικών και της κυβέρνησης, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα, η πλειοψηφική αντίθεση του λαού στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Αναρωτιόμαστε για ποιες μαθησιακές δυσκολίες αγωνία η κυβέρνηση των ΗΠΑ;

  • Για αυτές που προκάλεσε με τις επεμβάσεις της στο Ιράκ, η οποία σύμφωνα με διάφορες πηγές (Iraq BodyCount) άφησε πίσω της πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς Ιρακινούς;
  • Για τη συμβολή της στον καταστροφικό πόλεμο στη Συρία, στην οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), «2,9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με μια μόνιμη αναπηρία»;
  • Μήπως θέλει η αμερικανική πρεσβεία και η ελληνική κυβέρνηση να μας δείξουν πως η γενικευμένη αστυνομική καταστολή ακόμα και μέσα στις σχολικές τάξεις στις ΗΠΑ και η χρήση όπλων ακόμα και από παιδιά δημοτικού αποτελεί μια ακόμα καλή πρακτική;

Καταδικάζουμε αυτά τα προγράμματα.

  • Κανείς καθηγητής της ειδικής αγωγής, κανένα στέλεχος εκπαίδευσης να μη συμμετέχει σε αυτά!
  • Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και έχουμε ευθύνη για τη νέα γενιά.
  • Κανένας καθηγητής δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να συναινέσει στο ξέπλυμα μιας πολιτικής που γεννά θανάτους, αναπηρίες και ψυχικά και μαθησιακά τραύματα σε εκατομμύρια μικρών παιδιών!

Απαιτούμε να ακυρωθεί το σεμινάριο με την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Δε δεχόμαστε μαθήματα από όσους αφήνουν πίσω τους εκατομμύρια νεκρών, αναπήρων και τραυματισμένων ψυχικά παιδιών!

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος

 

          Ο Γ. Γραμματέας

 

Ανδρέας Γιαννόπουλος

 

 

           Φώτης   Γιακουμής

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας καλεί τα μέλη της ένωσης και το λαό του νομού να δώσουν μαζικά το παρόν στις εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και στον 5ο   Αγώνα Δρόμου Ειρήνης  «Γρηγόρης Λαμπράκης» – Ημιμαραθώνιος. Φέτος  ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  14 Μαΐου, στις 6μμ. Ο τερματισμός και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Άρεως.  Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται και η προκήρυξη του Αγώνα.

Υ.Γ. Όσοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά στην οργάνωση του 4ου  Αγώνα Δρόμου Ειρήνης μπορούν να απευθύνονται στην οργανωτική επιτροπή του αγώνα (βλέπε προκήρυξη αγώνα που επισυνάπτεται).

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

       Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο  Γ. Γραμματέας

 

Ανδρέας  Γιαννόπουλος                                                           Φώτης   Γιακουμής

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 14 Μαΐου 2023 – Τρίπολη – 18:00.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη.

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας διοργανώνει αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας (παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ) με επίκεντρο τη γενέτειρα του Κερασίτσα  Αρκαδίας.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης), αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με  χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.

Για μια ακόμη φορά θα πορευτούμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη για να υπερασπιστούμε την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά. Η παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ βαθαίνει την εμπλοκή της σε πολεμικές συγκρούσεις  που  γενικεύονται με την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών διαφορών. Τέτοια περίπτωση είναι και  σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, στο έδαφος της Ουκρανίας. Θύμα για μια ακόμη φορά οι λαοί των εμπλεκόμενων και όχι μόνο που πληρώνουν πολλαπλές συνέπειες. Στην Τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται   οι «προστάτες» μας λένε κάθε φορά να τα «βρείτε». Ο πόλεμος δεν είναι «θέαμα», είναι φρίκη, χάνονται ζωές, προκαλείται ατελείωτη καταστροφή. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είναι κοινός ο αγώνας τους για επιβίωση, ικανοποίηση των αναγκών τους, εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Με αυτή την παρακαταθήκη ο Γρηγόρης Λαμπράκης πορεύτηκε τότε στους δρόμους της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της εξασφάλισης της κοινωνικής ευημερίας. Σήμερα ακριβώς 60 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του τα μηνύματα του τότε είναι και σήμερα ανεξίτηλα και ανεκπλήρωτα.

Τώρα να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων, κατά άλλων λαών. Να κλείσουν  οι αμερικανονατοικές βάσεις. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Για να γίνει ο κάθε λαός νοικοκύρης στον τόπο του με κριτήριο την ικανοποίηση στων σύγχρονων λαϊκών αναγκών των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 18:00 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 17:00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Άρεως (τερματισμός).

Για να δείτε τον διαδραστικό χάρτη της διαδρομής του αγώνα πατήστε ΕΔΩ. Για το υψομετρικό προφίλ της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4 χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δώρα της οργανωτικής επιτροπής. Θα βραβευτούν οι  τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία.

Ηλικιακές κατηγορίες ανδρών/γυναικών

  • 18-39 ετών
  • 40-54 ετών
  • 55+

Για να δείτε το video της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973210954 (Γιαννόπουλος Ανδρέας).

***(Το σκίτσο της διοργάνωσης που απεικονίζει τον Γρηγόρη Λαμπράκη με τους δρομείς είναι παραχώρηση του Χαράλαμπου Ζαννιά).

  1. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 21 ΧΛΜ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ άνδρες/ γυναίκες ≥18 ετών (γεννημένοι το 2005 και νωρίτερα) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
  2. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.
  3. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

Παράλληλος αγώνας 1000m

Ειδικά για τους μικρούς φίλους της ΕΙΡΗΝΗΣ, για μαθητές δημοτικών σχολείων (6-12 ετών) θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της πλατείας Άρεως μη ανταγωνιστικός δρόμος 1000m. μισή ώρα μετά την εκκίνηση των 21χλμ. (18:30). Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο «σύνδεσμο» συμμετοχής των αγώνων.

Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής στους αγώνες.

Η διάθεση των αριθμών συμμετοχής και για τους δυο αγώνες (21χλμ και 1χλμ – για μικρούς και για μεγάλους) θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη κατά τις ώρες 19:00 – 21:00. Επίσης την Κυριακή 11:00 – 13:00 και 15:00 – 17:00  πάλι στην πλατεία Άρεως  αλλά και όσους από τους μακρινούς δρομείς (εκτός Τρίπολης) δεν έχουν πάρει μέχρι τότε  θα δίνονται μια ώρα πριν (5μ.μ.) στην αφετηρία των δυο αγώνων.

Δήλωση συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ ή ανοίξτε τον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg3nX2bfC9j8HuW0CpzIR4S-0ob1TB0L-uHGQNzw1YJFt5wg/viewform?usp=share_link

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 13/05: Παραλαβή αγωνιστικού υλικού 19:00-21:00, από Γραμματεία αγώνων πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Παραλαβή αγωνιστικού υλικού 11:00-13:00 και 15:00-17:00 από Γραμματεία αγώνων πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Μεταφορά δρομέων 17:00, στο χώρο εκκίνησης από πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Παραλαβή αγωνιστικού υλικού 17:00-17:45, από το χώρο της εκκίνησης για τα 21k και από πλατεία Άρεως για τα 1000m.

Κυριακή 14/05: Εκκίνηση 21km 18:00, Πάρκο Αλύγιστων – Άγιος Αθανάσιος πλησίον Φυλακών Τρίπολης

Κυριακή 14/05: Εκκίνηση 1000m 18:30 Πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Τελετή απονομών νικητών 21km,  20:30

Κυριακή 14/05: Λήξη τερματισμών και εκδήλωσης, 21:00

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ

 «ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

 

 

ΣΔΥ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

ΣΕΒΑΣ (Σύνδεσμος  Βετεράνων  Αθλητών Στίβου).

 

 

ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων).

 

 

 

 

 

 

Ο 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων) πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  του  Δήμου Τρίπολης και υποστηρικτών – επαγγελματιών της Τρίπολης.

Το άρθρο ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ εμφανίστηκε πρώτα στο astros-kynourianews.gr.

Πηγή