Στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς συνάντησης με το Μουσικό σχολείο Τρίπολης, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “IWE ERASMUS + 2018-2020, – Identity – ‘Wedentity: Living together in the 21st century Europe”. (Η Ταυτότητα μου – Η Ταυτότητά μας: Συμβιώνοντας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα), την Τρίπολη επισκέπτονται αντιπροσωπίες σχολείων από Γαλλία, Ισπανία, Φινλανδία, Πολωνία.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που έφτασαν στην πόλη μας, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργο Θεοδωρακόπουλο.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κάνοντας μια εισαγωγή, ανέφερε ιστορικά στοιχεία για την Αρκαδία και την σπουδαιότητα της στο πέρας των χρόνων αλλά την σημερινή της θέση ως κέντρο της Πελοποννήσου. Ο Δήμαρχος Τρίπολης καλωσόρισε παιδιά και εκπαιδευτικούς και επισήμανε τη χρησιμότητα και την ενδιαφέρουσα πλευρά των προγραμμάτων Erasmus, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για την Τρίπολη η υποδοχή μαθητών από όλη την Ευρώπη. «Η ανταλλαγή εμπειριών, η καλύτερη κατανόηση της ιστορίας και από τις δύο πλευρές αλλά και η γνωριμία μεταξύ των νέων της Ευρώπης έχει μόνο οφέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχών για καλή διαμονή στην πόλη μας αλλά και καλή συνέχεια σε ένα πρόγραμμα που πραγματικά συμβάλλει στην διεύρυνση του πνευματικού, μουσικού και κοινωνικού ορίζοντα των παιδιών.