Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επιβλήθηκε άνετα 3-0 του Πανατωλικού, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Ο Τριανταφυλλόπουλος είδε την κόκκινη κάρτα στο 3’, με το γεγονός να μην επηρεάζει στο ελάχιστο τους Αρκάδες που σκόραραν στο 26’ με τον Βαλιέντε, στο 44’ με τον Ιγκλέσιας και στο 62’ με τον Φερνάντεθ. Οι Αγρινιώτες δεν έδειχναν να μπορούν να απειλήσουν, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες στο φινάλε.

Ανάποδα ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς μόλις στο 3’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκοψε τον Μοράρ αντικανονικά έξω από την περιοχή και δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Το φάουλ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Αγρινιώτες, ενώ ο Παράσχος «θυσίασε» τον Αραβίδη για να βάλει στο παιχνίδι τον Μπελόκ. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πιέσει, ενώ ο Αστέρας απειλούσε με αντεπιθέσεις.

Σε μια από αυτές στο 26’, ο Καλτσάς έκανε την κούρσα, έδωσε τη μπάλα στον Μανιά, εκείνος την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Βαλιέντε, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0. Η ομάδα του Δέλλα δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει, ενώ οι Αρκάδες ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο 44’ ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ και ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά έκανε το 2-0, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα, καθώς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός έπαιζε με παίκτη περισσότερο δεν φαινόταν στο παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του Αστέρα έβγαζαν ενέργεια στο γήπεδο και απειλούσαν. Στο 48’ ο Ιγκλέσιας έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Καλτσά και ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες σημειώθηκε στο 60’, με τον Μπαΐροβιτς να πλασάρει λίγο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 62’ όμως ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Φερνάντεθ να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή, να ντριπλάρει τους αντιπάλους του και με σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου για το 3-0. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τους Αρκάδες να κρατούν χωρίς πρόβλημα το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Φερνάντεθ (89’ Μαρτίνες), Αραβίδης (8’ Μπελόκ), Μανιάς (82’ Βλάχος).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Tσιγγάρας (63’ Μαρινάκης), Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Μάρκος Πάουλο (68’ Πάρρας), Λουσέρο, Γκούγκα, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μοράρ (30’ Μπαΐροβιτς).