Ο Ισπανός κόουτς είπε τα καλύτερα στην «As» για τους Αρκάδες και έδειξε ικανοποιημένος από όσα συνάντησε

Για την άφιξή του στην Ελλάδα και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Αστέρα, μίλησε ο Μπόρχα Χιμένεθ στην «As». «Είμαι πολύ χαρούμενος. Εχω έρθει σε έναν πολύ επαγγελματικό σύλλογο. Πολύ οικείο κλαμπ την ίδια ώρα, που δουλεύει σκληρά. Ο καθένας έχει μια απίστευτη προδιάθεση για δουλειά. Συνάντησα έναν σύλλογο, που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ισπανία, στη Segunda B και αμφιβάλλω αν υπάρχουν αρκετές ομάδες σ’ αυτό το επίπεδο στη Segunda A. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε αρχικά. Και μετά ρωτήθηκε αν είχε συμφωνήσει πριν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του με την Μιράντες. «Πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί που δεν είναι αλήθεια. Είναι γεγονός ότι η πρόταση ήρθε κατά τη διάρκεια των πλέι οφ. Λίγο πολύ κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου. Όμως, τους έστειλα στο μάνατζερ μου και τους είπα ότι δεν θα έκανα τίποτα αν δεν τελείωνε η διοργάνωση.  Ήταν σαφές ότι ενδιαφέρονταν πολύ για εμένα, είναι γεγονός ότι ξεκίνησαν τη σεζόν χωρίς προπονητή επειδή περίμεναν την απόφασή μου. Βυθίστηκα στα πλέι οφ, μια στιγμή που περίμενα όλο το χρόνο και δεν είχα το χρόνο να διαπραγματευτώ».
Για το αν η παρουσία του στους Αρκάδες αποτελεί βήμα στην καριέρα του, σχολίασε πως «είμαι πολύ χαρούμενος επειδή είμαι εκεί που θέλω. Ο Αστέρας μου έδειξε την αγάπη του από την πρώτη στιγμή και αποφάσισα να έρθω εδώ γι’ αυτό, μεταξύ των άλλων. Είναι η ελληνική Super League, μιλάμε για την πρώτη κατηγορία. Το συναίσθημα με έσπρωχνε στη Μιράντες αλλά επίσης ήθελα να νιώσω περισσότερο πολύτιμος εκεί. Μεταξύ των επιλογών που είχα, είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα την Ελλάδα. Εφτασα ικανοποιημένος με ό,τι πέτυχα με τη Μιράντες, ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω μια μέρα επειδή πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου εκεί».  Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στον Αστέρα παίζουν 8 Ισπανοί. «Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, χειριζόταν δύο επιλογές, αυτή του Λουίς Καριγιόν και τη δική μου. Ήταν πολύ ξεκάθαροι σχετικά με το ποια είναι η αγορά απ’ όπου ήθελαν να πάρουν παίκτες. Ο Νίκος Γαλανακόπουλος βλέπει πολύ ισπανικό ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι αυτή τη σεζόν που πέρασε ταξίδεψε 25-30 φορές στην Ισπανία για να δει ματς. Ο Αστέρας είναι ένας σύλλογος αναγνωρίσιμος για το ότι κυριαρχεί ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχει απέναντί του».
Κλείνοντας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη, ενώ σχολίασε πως ο Ντάνιελ Σουάρεθ δεν είναι αυτό το διάστημα έτοιμος, λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο