Ανοδική πορεία συνεχίζουν να έχουν οι τιμές των καυσίμων και όπως μπορούν να εκτιμήσουν οι ειδικοί, η πτώση τους δε θα είναι εύκολη υπόθεση. 

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2018 είχε συνταχθεί ως τιμή στο βαρέλι πετρελαίου τα 57 δολάρια, τη στιγμή που σήμερα η τιμή του είναι ήδη στα 77 δολάρια, με πολλούς να λένε ότι ενδέχεται να υπερβεί ακόμη και τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Είναι φόροι ανέρχονται στο 65% περίπου της τιμής της βενζίνης που σε αρκετά νησιά έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, και μόνο το 30%-40% της τελικής της αξίας οφείλεται στο πετρέλαιο και τη διακύμανση της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μειώσουμε τους φόρους, φέτος δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που φέρουν ημερομηνία 21 Μαΐου, η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι 1,63 ευρώ, και βρίσκεται πολύ υψηλότερα στη λίστα από την Πορτογαλία (1,58 ευρώ), το Βέλγιο (1,48 ευρώ), τη Βρετανία (1,45 ευρώ), τη Γερμανία (1,44 ευρώ), την Ιρλανδία (1,43 ευρώ), την Ισπανία (1,32 ευρώ), την Αυστρία (1,27 ευρώ), κ.ο.κ.

Το πρωί ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε με καυστικό τρόπο την άνοδο των καυσίμων στην Ελλάδα. Δείτε την ανάρτησή του: