Ένα περίπου μήνα μετά το θάνατο του μεγάλου θεωρητικού της φυσικής, Στίβεν Χόκινγκ, έρχεται στο φως η τελευταία πράξη φιλανθρωπίας του.

 Σύμφωνα με το mashableη τελευταία επιθυμία του αστροφυσικού ήταν να εξασφαλίσει ένα πλούσιο γεύμα την ημέρα του Πάσχα για τους άστεγους του Cambridge.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία των Μεθοδιστών Wesley, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μέρος που τελέστηκε η κηδεία για το ύστατο αντίο στον καθηγητή Χόκινγκ.

Στο κάθε τραπέζι μάλιστα υπήρχε ένα σημείωμα από την οικογένεια Χόκινγκ το οποίο έγραφε: «Αυτό το γεύμα είναι ένα δώρο από το Στίβεν».

Η φιλανθρωπική οργάνωση που ανέλαβε να διοργανώσει την εκδήλωση, η FoodCycle, δήλωσε πως οι καλεσμένοι σήκωσαν τα ποτήρια τους και ήπιαν στη μνήμη του Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Alex Collis από την πλευρά του, επικεφαλής της οργάνωσης είπε πως ήταν μια εξαιρετικά συγκινητική πρωτοβουλία που αποδεικνύει και πάλι πως ο αγαπημένος Χόκινγκ συμμεριζόταν όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να απολαύσουν βασικά αγαθά στη ζωή.