Tο πρόγραμμα του συνδυασμού “Γορτυνία Μπορούμε” στις θεματικές ενότητες  α) Τουριστική Προβολή  β) Αθλητικές Εκδηλώσεις -Υποδομές  γ) Λοιπές Παρεμβάσεις  .Περιμένουμε το ίδιο να πράξουν και οι λοιποί συνδυασμοί έτσι ώστε ο Γορτυνιακός λαός να κρίνει με πλήρη γνώση την κάθε υποψηφιότητα. Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική μας Παράταξη θα συνεχίζει να αποδεικνύει σε καθημερινή βάση την ποιοτική προγραμματική της υπεροχή έναντι άλλων συνδυασμών.

 

  • Συνεργασία με τη Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι προβολής τουθρησκευτικού τουρισμού μια και στη Γορτυνία βρίσκονται πολλοί θρησκευτικοί τόποι λατρείας. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο χαρακτηρισμός της Αρκαδίας ως το “μικρό Άγιο Όρος”.

 

  • Δημιουργία σχετικού ταξιδιωτικού εντύπου(αξιοθέατα, χρήσιμες πληροφορίες, επαγγελματίες κτλ). Το έντυπο αυτό θα διανεμηθεί σε επιμελητήρια, κλαδικά περιοδικά, τουριστικά πρακτορεία & γραφεία, κλαδικές ενώσεις, πρεσβείες καθώς και σε Δήμους της ελληνικής επικράτειας όπου κυριαρχεί έντονα το Αρκαδικό στοιχείο.

 

  • Προβολή της Γορτυνίαςμέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων σε κεντρικά ιστολόγια blogs (μηδενικό κόστος) κυρίως λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου.

 

  • Προβολή του σύγχρονου συνεδριακού κέντρου Δημητσάνας και εκείνου της Βυτίνας(Συνεδριακός Τουρισμός) με αποστολή πληροφοριακού εντύπου σε όλες τις επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους της χώρας.

 

  • Συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ έτσι ώστε «γορτυνιακά» ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του να αξιοποιηθούν. Στόχος της νέας Διοίκησης του Δήμου θα είναι να γίνει διεκδικητική και παρεμβατική στις διάφορες κεντρικές δομές-υπηρεσιές του κράτους.

 

  • Προσπάθεια να αναδειχθεί η Γορτυνία σε τόπο ανάπτυξης του Τουρισμού Ευεξίας. Αναβάθμιση υποδομών των Λουτρών Ηραίας.

 

  • Πραγματοποίηση ετήσιας ημερίδας – στο συνεδριακό κέντρο της Δημητσάνας- με τη συμμετοχή συλλόγων (πολιτιστικών, αθλητικών, εθελοντικών κ.ά.) που δραστηριοποιούνται στη Γορτυνία. Στην ημερίδα θα εξετάζεται η δυνατότητα χάραξης και επικαιροποίησης σχεδίων δράσεων που θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη και προβολή της Γορτυνίας.

 

  • Σωστή λειτουργία δομών hotspot wifi. Ο Δήμος Γορτυνίας μέχρι στιγμή δαπανά σε ετήσια βάση χρήματα για τη συντήρηση των σημείων που ο δημότης μπορεί να έχει πρόσβαση σε δωρεάν internet αλλά δυστυχώς τα τελευταία καθίστανται μη λειτουργικά.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ- ΥΠΟΔΟΜΕΣ

  • Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου (5Χ5) μέσω της διενέργειας mini πρωταθλήματος αγώνων μεταξύ των Γορτυνιακών χωριών κατά τα πρότυπα αντίστοιχης εκδήλωσης που διοργανώνεται στον πρώην Δήμο Κοντοβαζαίνης (αγώνες καλαθοσφαίρισης).

 

  • Συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για την πραγματοποίηση αγώνων καλαθοσφαίρισης 3Χ3 στην πλατεία της Βυτίνας, Τροπαίων κτλ όπως ακριβώς έλαβε χώρα και σε λοιπές περιοχές της  Ελλάδος (βλ. http://www.basket.gr/3×3/9094-milko-3×3-pano-apo-700-paidia-se-kalamata-kai-neapoli)

 

  • Εξέταση ενδεχομένου σε συνεργασία με τη Κωπηλατική Ομοσπονδία Ελλάδος να διεξαχθούν αγώνες κωπηλασίας στη Λίμνη Λάδωνα. Επιπρόσθετα δυνατότητα φιλοξενίας αγώνων beach volleyball και αγώνων πετοσφαίρισης στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

  • Κατασκευή μικρού κλειστού γυμναστηρίου στη Γορτυνία όπου θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ομάδες που ο Δήμος θα επιδιώξει να ιδρυθούν. Ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και futsal

 

  • Πιστοποίηση παιδικών χαρών

 

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

1) Αξιοποίηση κατασκηνώσεων Βυτίνας και άλλων δημοτικών κτιρίων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως χώρος φιλοξενίας Γορτύνιων που ενώ θέλουν να επισκεφτούν τη περιοχή δυστυχώς δε το πράττουν επειδή είτε δεν έχουν χώρο διαμονής ή  τα καταλύματα-σπίτια που διαθέτουν δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα (ιδίως τους χειμερινούς μήνες) και χρίζουν ανακαίνισης.

2) Δημιουργία Γορτυνιακού Λευκώματος με ολοσέλιδες καταχωρήσεις για όλα τα χωριά της Γορτυνίας ( μία (1) σελίδα για την ιστορία του κάθε οικισμού καθώς και αναφορά ορισμένων χρηστικών πληροφοριών). Ανάρτηση του Λευκώματος αυτού στην ιστοσελίδα www.discovergortynia.gr

3) Συνεργασία με σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται στην επιστημονική ενότητα της παροχής τουριστικών υπηρεσιών για την πραγματοποίηση summer school.

4) Συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα, τους πυροσβεστικούς σταθμούς, τη δημοτική πολιτική προστασία και τους εθελοντές του Δήμου Γορτυνίας στην προσπάθεια να πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας στη βάση σεναρίου –έκτακτης ανάγκης- προσομοίωσης.