Το έργο #DopOut που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα #ErasmusPlus – για τον Αθλητισμό, απευθύνεται σε νέους (15 -18 ετών) σχετικά με το ντόπινγκ και την «φαρμακολογική ρύπανση» (χρήση ναρκωτικών και συνταγογραφούμενων φαρμάκων) στον αθλητισμό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) και η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) και δράσεις πραγματοποιούνται σε 5 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία).

Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιείται στην Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη από την Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.Επ ως εθνικός εταίρος σε συνεργασία με την σχολική μονάδα του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Επαγγελματικού Λυκείου Τρίπολης.

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Επαγγελματικού Λυκείου Τρίπολης σας προσκαλούν το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 11 π.μ. στην Πλατεία Άρεως, για να συμμετέχουν στους αγώνες αργής ποδηλασίας ενάντια στο ντόπινγκ.

H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

https://www.facebook.com/events/355087748317950/​

Περισσότερα για το έργο DopOut:

Το έργο DopOut έχει ως στόχους:

– την αύξηση της ευαισθητοποίησης των εφήβων σε θέματα που αφορούν το ντόπινγκ και τις γνώσεις τους σχετικά με την προστασία της υγείας με έμφαση στις ζημίες που προκαλούνται από τη χρήση / κατάχρηση των προσθέτων και με το ντόπινγκ

-τον θετικό επηρεασμό των νέων σε θέματα υγείας, ψυχο-σωματικής ευεξίας και, κατά συνέπεια, για τον τρόπο ζωής τους επιλογές

-την επαύξηση των κοινωνικών και ηθικών αξιών του αθλητισμού

Το θέμα του ντόπινγκ περιλαμβάνει τα θέματα των διατροφικών συνηθειών, του τρόπου ζωής, της χρήσης / κατάχρησης των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης και φαρμακολογικές πρόσθετων.

Το έργο θα περιλάβει μαθητές σχολείων και έφηβους οι οποίοι θα αναπτύξουν με την ενεργό συμμετοχή τους, και την γνώση μέσα από τους συναδέλφους τους, μια εκστρατεία επικοινωνίας μέσω των κοινωνικών δικτύων και των εργαλείων πολυμέσων.

Οι νέοι θα δημιουργήσουν και θα διαχειριστούν την εκστρατεία, σχεδιάζοντας τα εργαλεία και τα υλικά και δίνοντας της ζωή μέσα από βίντεο, μηνύματα και άλλα υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν. Οι μαθητές θα συμβάλουν επίσης στην δημιουργία διαφημιστικών βίντεο (με την μορφή βουβών κινούμενα σχεδίων, που στηρίζονται σε συμβολισμούς και οικουμενικές γλώσσες) και στον σχεδιασμό προωθητικών αθλητικών εκδηλώσεων με στόχο τη συμμετοχή των εφήβων εκτός σχολείου.