Με χαμόγελα έκλεισε μια αγχωτική σεζόν για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου και την τελευταία αγωνιστική εξασφάλισε την παραμονή του. Οι Αρκάδες ήταν αποτελεσματικοί και κατάφεραν με αυτογκόλ του Παπαγεωργίου στο 24’, το πέναλτι του Ιγκλέσιας στο 60’ και το πλασέ του Καλτσά στο 83’, να πάρουν τη νίκη απέναντι σε έναν αδιάφορο, αλλά ανταγωνιστικό Πανιώνιο.

Καλό ρυθμό είχε από το ξεκίνημα το παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με τον Αστέρα Τρίπολης να θέλει τη νίκη, ενώ ο Πανιώνιος εμφανίστηκε ορεξάτος. Στα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, με τις τελικές προσπάθειες να είναι αρκετές στο πρώτο 20λεπτο. Στο 24’ ο Ρόλε εκτέλεσε το κόρνερ και ο νεαρός Γιάννης Χριστόπουλος, στην δεύτερη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, με προβολή πέτυχε το 1-0, αν και το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Παπαγεωργίου. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Φερνάντεθ στο 43’ να επιχειρεί ένα σουτ, αλλά ο Μαλέρμπ το εξουδετέρωσε.

Το καλό και γρήγορο παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος στην Τρίπολη, με τον Αστέρα στο 50’ να αγγίζει το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μαλέρμπ με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Ιγκλέσιας. Στο 58’ ο Καλτσάς ανατράπηκε μέσα από την περιοχή από τον Μαλέρμπ και ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι, το πρώτο του φέτος! Ο Ιγκλέσιας ευστόχησε και πέτυχε το 2-0, αγκαλιάζοντας τη νίκη και την παραμονή. Μετά και το δεύτερο γκολ, το παιχνίδι έγινε πιο απλό για τον Αστέρα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Στο 83’ ο Καλτσάς με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 3-0 για τους Αρκάδες.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Χριστόπουλος, Μπελόκ, Ιγκλέσιας, Φερνάντεθ (61’ Δουβίκας), Ρόλε (86′ Τζίμας), Καλτσάς, Αραβίδης (78’ Μπαστιάνος).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μαλέρμπ, Λουίς Γκουστάβο, Μίκο, Σαραμαντάς, Κόρμπος (78’ Κούρντι), Οικονομίδης, Τσιλούλης, Άρτσε, Μπουμάλ, Μανθάτης (65’ Ρέντζας), Παπαγεωργίου (65’ Καμαρά).