Το Επιμελητήριο Αρκαδίας επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Ελλάδος -ICC HELLAS κ. Πέτρος Δούκας συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόεδρο του ICC HELLAS κ. Νικόλαο Βερνίκο την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων το σχεδιασμό κοινών δράσεων των δύο Επιμελητηρίων καθώς το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι μέλος του ICC Hellas.

Καλωσορίζοντας τους κ.κ. Δούκα και Βερνίκο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Δούκα στα νέα του καθήκοντα, καθώς εξελέγη Πρόεδρος του ICC Hellas τον Δεκέμβριο του 2018. Στη συνέχεια, ο κ. Τρουπής έκανε μια σύντομη παρουσίαση των πεπραγμένων και των δράσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στα μέλη του.

Με τη σειρά του ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στη δομή και τις δράσεις του Διεθνούς Επιμελητηρίου που μέσω του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μπορούν να έχουν όλοι οι επαγγελματίες της Αρκαδίας και τόνισε επιτακτική την ανάγκη κοινών ενημερωτικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση θεμάτων όπως: αξιοποίηση διεθνών δικτύων, εξαγωγικές προοπτικές, διεθνείς κανόνες εμπορίου.

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, οι κ.κ  Γιώργος Δημητρόπουλος Α’ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε., Βασίλης Αθανασιάδης Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε, Γιάννης Μπουρτσουκλής Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος και τα μέλη του Δ.Σ Παρασκευάς Κατσικερός και Γιάννης Τερζής τοποθετήκαν με προτάσεις για νέες δράσεις που μπορούν να συνδιοργανώσουν τα δύο Επιμελητήρια.

Στο τέλος των εργασιών της συνάντησης ο κ. Δούκας ενημέρωσε σχετικά με τον προγραμματισμό μιας μεγάλης εκδήλωσης που θα διοργανώσει το Διεθνές Επιμελητήριο τον Οκτώβριο 2019 που κλείνει τα 100 χρόνια παρουσίας σε 180 χώρες του κόσμου.

Λίγα λόγια για το Διεθνές Επιμελητήριο

Το International Chamber of Commerce (ICC) είναι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, ένα αντιπροσωπευτικό σώμα που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου.

Βασική αποστολή του ICC είναι η προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων. Βοηθάει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης. Το ICC έχει την πεποίθηση ότι το εμπόριο είναι μια ισχυρή δύναμη για την ειρήνη και την ευημερία, από την ίδρυσή του, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μικρή ομάδα των εμπνευσμένων επιχειρηματιών που ίδρυσαν το ICC αποκαλέστηκαν «Οι έμποροι της ειρήνης”.