Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπονται σήμερα στη μία το μεσημέρι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, και οι Ηλ. Κασιδιάρης και Παν. Ηλιόπουλος λόγω των επανειλημμένων προκλήσεών τους εντός της Βουλής, μεταξύ των οποίων η πρόσφατη χυδαία επίθεση των δύο υπόδικων βουλευτών κατά του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέχεια επιστολής του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας με την οποία ζητούσε την παραπομπή Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, απέστειλε νέα επιστολή με τα πρακτικά από την τοποθέτηση του Ν. Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια, όπου ο Αρχηγός όχι μόνο φάνηκε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του αλλά από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.
«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού», αναφέρει στην επιστολή του ο Ν. Βούτσης.
Σημειώνει, δε, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής ομάδας.
Στα δύο ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης αναμένεται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής ποινές (μείωση βουλευτικής αποζημίωσης ή/και αποκλεισμός από συνεδριάσεις), αλλά ο πρόεδρος της Βουλής έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών λόγω των επαναλαμβανόμενων χρυσαυγίτικων προκλήσεων.
Θυμίζουμε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας (6.3.2018) ο Ηλ. Κασιδιάρης επιτέθηκε στον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά απαιτώντας την αποχώρησή του από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ενώ σε συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Π. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «Τούρκο πράκτορα» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.