Ο κύριος Ανδρέας Κουκιανάκης είναι κάτοχος μιας λαϊκής κατοικίας στο Μενίδι που οι ιθύνοντες υπόσχονταν ότι θα προστάτευαν με νύχια και με δόντια από τους… κακούς τραπεζίτες

«Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί, καμιά υπερχρεωμένη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι επόμενες στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή: «Είναι απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό», «Είμαστε υπερήφανοι που φωνάζαμε “Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” και που το φωνάζουμε ακόμα».

Ο κύριος Ανδρέας Κουκιανάκης δεν είναι κουφός, ωστόσο δεν μπόρεσε να ακούσει καμία από τις υποσχέσεις των παραπάνω πολιτικών. Επίσης, δεν είναι “μεγαλοοφειλέτης”, “στρατηγικός κακοπληρωτής με μεγάλη περιουσία” ούτε κάτοχος off shore και paradise papers, περιπτώσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυττε ότι θα τιμωρούσε μεταξύ άλλων και με το τίμημα του πλειστηριασμού. Είναι κάτοχος μιας λαϊκής κατοικίας στο Μενίδι που οι ιθύνοντες υπόσχονταν ότι θα προστάτευαν με νύχια και με δόντια από τους… κακούς τραπεζίτες. Με λίγα λόγια είναι ένα ακόμη θύμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ένας ακόμη άνθρωπος που σε λίγες ώρες από τώρα θα δει να πλειστηριάζεται η πρώτη και μοναδική του κατοικία.

Σήμερα, ο άνθρωπος αυτός νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθηνάς με βαριά καρδιολογικά προβλήματα με την μοναχοκόρη του Στέλλα Κουκιανάκη να παρακαλάει για ένα θαύμα προκειμένου να μην εκπλειστηριαστεί το σπίτι της οικογένειας: «Το σπίτι αυτό το αποκτήσαμε με πολλή δουλειά και πολλούς κόπους. Είναι η πρώτη και μοναδική μας κατοικία. Ευελπιστώ ότι την τελευταία στιγμή θα γίνει ένα θαύμα και θα σωθούμε διαφορετικά, από αύριο, εγώ, ο αρραβωνιαστικός μου και ο καρδιοπαθής πατέρας μου θα βρεθούμε στο δρόμο», λέει η κυρία Κουκιανάκη και συνεχίζει: «Κάποτε ήμασταν καλά και απόλυτα συνεπείς απέναντι σε όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Έχουμε μία επιχείρηση με είδη εστιάσεως εξοπλισμού καταστημάτων η οποία όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά ανθούσε. Από το 2009 και μετά ξεκίνησε ωστόσο η μεγάλη κατρακύλα. Η αγορά μας χρωστάει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ από ανοιχτές επιταγές που σκάσανε και δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το κυνηγήσαμε με δικηγόρους, κάποιοι από τους πελάτες μας βάρεσαν πτώχευση, άλλοι εξαφανίστηκαν, δώσαμε τα μαλλιοκέφαλά μας σε δικηγόρους και δεν καταφέραμε τίποτα. Παράλληλα είχαμε πάρει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, καταφέραμε να αποπληρώσουμε τόκους ύψους 100.000 ευρώ, στη συνέχεια δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Χώρας δεν μπορέσαμε να είμαστε συνεπείς στις δόσεις κι αύριο το σπίτι μας βγαίνει στο σφυρί για 110.000 ευρώ.
Πού είναι σήμερα οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα μας έλεγαν κι άλλα έκαναν; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει αυτά που υποσχόταν στο λαό κι όχι τα χατίρια των τραπεζιτών και των Τροϊκανών. Αν γίνει αύριο αυτός ο πλειστηριασμός δεν έχω ιδέα τι θα κάνουμε. Θα μείνουμε κυριολεκτικά στο δρόμο. Πώς μπορούν, πώς αντέχει η ψυχή τους να πετάνε στο δρόμο μία οικογένεια το στήριγμα της οποίας αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα; Είναι άνθρωποι αυτοί;».

Τα ερωτήματα της κυρίας Κουκιανάκη κάτι παραπάνω από εύλογα μόνο που οι απαντήσεις δεν θα φτάσουν ποτέ στα αυτιά της… Οι μόνοι που στέκουν δίπλα της αυτή τη στιγμή είναι οι εκπρόσωποι του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» οι οποίοι εχθές αργά το βράδυ εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Την Τετάρτη 28/2/18, στις 12 το μεσημέρι, η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ, 3μελούς οικογένειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οφειλέτης είναι άρρωστος και νοσηλεύεται. Η οικογένεια, απελπισμένη επικοινώνησε με το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της γνωστής κορακοσυμβολαιογράφου, Βασιλικής Βαλσαμίδου (Σταδίου 43, Αθήνα) και θα διαδηλώσουμε δυναμικά προκειμένου να αποτρέψουμε το κοινωνικό έγκλημα που έχει προγραμματισθεί από την Τράπεζα, την κυβέρνηση Τσίπρα και το συγκεκριμένο κοράκι. Δηλώνουμε πως δεν θα μας πτοήσουν ούτε τα ΜΑΤ ούτε οτιδήποτε άλλο επιστρατεύσει η κυβέρνηση των δοσίλογων.

Προειδοποιούμε τον υπόδικο για το Παραδικαστικό κύκλωμα νο2, πρόεδρο του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών και γνωστό ψεύτη και εγκάθετο της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, Ρούσκα, να μην τολμήσει να βγάλει εκ νέου ψευδή και συκοφαντική ανακοίνωση, διότι έχουμε όλα τα στοιχεία του πλειστηριασμού όπως πάντα, και όπως πάντα θα τα παραθέσουμε δημοσίως και θα εξευτελίσει για ακόμη μία φορά τον κλάδο του και τους συναδέλφους του που τον ανέχονται. Καλούμε τον ελληνικό λαό να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση προκειμένου να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και τους Τροϊκανούς που θεωρούν ότι θα πραγματοποιήσουν 130.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εμείς θα τους παρακολουθούμε αποχαυνωμένοι και ανήμποροι από τους καναπέδες μας. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα δώσει όπως με συνέπεια και υπερηφάνεια κάνει εδώ και 4,5 χρόνια, το δυναμικό “παρών”, στο πλευρό των φτωχοποιημένων συμπολιτών μας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr