“Λες ό,τι λένε και οι Τούρκοι” διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Κασιδιάρη που αποκάλεσε “Τούρκο” Έλληνα μειονοτικό βουλευτή. Διακόπηκε η συνεδρίαση μέχρι να αποχωρήσει ο Χρυσαυγίτης

Ένα ακόμη επεισόδιο σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής προκάλεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν αποκάλεσε “Τούρκο” τον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά αναπαράγοντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία του Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν είναι δυνατόν να είναι Τούρκος βουλευτής εδώ μέσα», είπε προκλητικά ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής δείχνοντας ουσιαστικά τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά. Η αναφορά του χρυσαυγίτη προκάλεσε την αντίδραση τόσο του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, όσο και των βουλευτών των άλλων πτερύγων. Μάλιστα προκλήθηκε γενική αναταραχή όταν οι βουλευτές όλων των κομμάτων καταλόγισαν  στον χρυσαυγίτη ότι προσβάλλει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Άμεση, όμως, ήταν και η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος επισήμανε στον Κασιδιάρη ότι αναπαράγει την επιχειρηματολογία του Ταγίπ Ερντογάν. «Λες ό,τι λένε κι οι Τούρκοι» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών στον χρυσαυγίτη. Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη μέχρι να αποχωρήσει ο χρυσαυγίτης βουλευτής.