Τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Γορτυνίας, αλλά και ολόκληρης της Αρκαδίας, μετέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, για μία ολόκληρη σειρά ενεργειών και αποφάσεων του Υπουργείου με αποκορύφωμα την πρόσφατη μετάθεση της μοναδικής παρασκευάστριας του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, η οποία οδηγεί ουσιαστικά σε κλείσιμο το Κ.Υ.
Ο Βουλευτής Αρκαδίας καταγγέλλει στην ερώτησή του ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει την περιφέρεια και τους κατοίκους της, παρά μόνο να ικανοποιήσει τα κομματικά ρουσφέτια της, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζητά την άμεση επιστροφή των μετατεθέντων ή αποσπασμένων στις θέσεις που παραμένουν κενές. Μάλιστα, καλεί τον Υπουργό να καταθέσει στη Βουλή τον πλήρη κατάλογο των μετακινήσεων, αποσπάσεων και μεταθέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού από τα Κ.Υ. της Αρκαδίας και το Π.Γ.Νοσοκομείο Τρίπολης τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝΠΡΟΣ:Tον Υπουργό Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Οδηγείτε σε κλείσιμο το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας Αρκαδίας;»

Κύριε Υπουργέ,

Προ ολίγων ημερών, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας ενημερώθηκε για την – από μηνός ληφθείσα – απόφαση του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ να μετατεθεί η παρασκευάστρια που υπηρετούσε εκεί, χωρίς πρόβλεψη για άμεση πλήρωση της θέσης, με αποτέλεσμα να κλείσει το Βιοχημικό Εργαστήριο του Κ.Υ., το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς, κάτοικοι και επισκέπτες από τη Δημητσάνα και τις γύρω περιοχές. Έτσι, στο εξής, οι πολίτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Τρίπολη για τις εξετάσεις τους, μία ώρα μακριά, και μάλιστα τους χειμερινούς μήνες, με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα η περιοχή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που την περίοδο αυτή φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε σαββατοκύριακο.
Εξ αφορμής του περιστατικού αυτού, που δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό, επιθυμώ να σας επισημάνω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, με εντολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετατέθηκαν ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, οδηγώντας σε οριακό σημείο την λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση η στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των κατοίκων, παρά μόνο να ικανοποιούνται τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ, κύριε Υπουργέ, να σταματήσει άμεσα η απομάκρυνση του προσωπικού και να επιστρέψουν όλοι άμεσα στις θέσεις που παραμένουν κενές εδώ και χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση, η ευθύνη για ό,τι συμβεί ανήκει αποκλειστικά στον Υπουργό, στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους Βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Πότε θα πληρωθεί η κενή θέση παρασκευαστή βιοχημικού εργαστηρίου στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας;
Επιπλέον, καλείται ο κ.Υπουργός να καταθέσει στη Βουλή

  • Όλες τις μετακινήσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις κλπ ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας και από το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης τα τελευταία δυόμισι χρόνια, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πλήρωση των θέσεων που κενώθηκαν.