Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του τέως προέδρου του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας με υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, κόστισε στους Έλληνες 200 δισ. ευρώ, παραδέχτηκε οτι η Κυβέρνηση ζημίωσε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015  με 30-35 δισ. ευρώ.

 

«Αν μας έδινε και κάποια στοιχεία θα ήμασταν ευτυχείς για το αν κόστισε 100 κατ’ άλλους, 200 για τον κ. Βίζερ. Πώς μας κόστισε; Πού φαίνεται αυτό; Φαίνεται στην αύξηση του εξωτερικού μας χρέους; Φαίνεται σε κάποια άλλα μεγέθη τα οποία δεν τα έχουμε υπ’ όψιν; Γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά ότι από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε κάποιο κόστος εκείνο το χρονικό διάστημα αλλά δεν είναι τέτοιου ύψους» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«Πόσο είναι το κόστος που υπολογίζει ο Τσακαλώτος;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να σας πω γιατί σε όλες τις συζητήσεις κάναμε στη διάρκεια συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας η προσέγγιση είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μικρότερο κόστος, το οποίο δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε και με συγκεκριμένο τρόπο», απάντησε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

«Αλλά παραδέχεται ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος ότι το α’ εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κόστος;» επέμειναν οι δημοσιογράφοι.