«Θα μπορούσα να είχα χάσει και τα εγγονάκια μου από την ανευθυνότητα κάποιων. Έπρεπε να έκαναν μία προσπάθεια στο χρόνο που επιτρέπεται να κάνεις την ανάνηψη»

Συγκλονισμένος από τον τραγικό θάνατο της κόρης του μπροστά στα μάτια των παιδιών της το Μεγάλο Σάββατο ενώ έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Λάδωνα ο πατέρας της άτυχης 40χρονης Δέσποινας ξεσπά και ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον αιφνίδιο χαμό της.

«Δεν υπάρχει μέριμνα, δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει τίποτα. Η κόρη μου ήταν ένα υγιέστατο άτομο, ήταν μια μητέρα γεμάτη ζωντάνια που έκανε όνειρα με τα παιδιά της. Και τώρα την έχασα για πάντα. Είναι ό,τι χειρότερο να χάνεις το παιδί σου τόσο νέο. Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών και μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω κι εγώ και η γυναίκα μου» λέει ο πατέρας της άτυχης γυναίκας.

«Πήγε σε οργανωμένο γκρουπ μαζί με τα παιδιά της και με μια θεία του άντρα της. Αναποδογύρισε η βάρκα και κανείς δεν έκανε τίποτα για να τη σώσει. Υπάρχουν ευθύνες, θα μπορούσα να είχα χάσει και τα εγγονάκια μου από την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων.Δεν είναι δυνατό μια εταιρεία που βάζει ψυχές μέσα, να μου αφήσει το κορίτσι εμένα εκεί πέρα και να φύγουν. Ας τους έβγαζε ο ναυαγοσώστης γιατί από όσο γνωρίζω ήταν και ένας υπεύθυνος της εταιρείας μέσα στη βάρκα που αναποδιγύρισε μαζί με τα εγγόνια μου και δεν έκαναν τίποτα.Έπρεπε να το ψάξουν το παιδί μου, να το σώσουν έστω να έκαναν μία προσπάθεια στο χρόνο που επιτρέπεται να κάνεις την ανάνηψη».

Η άτυχη γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από κορμούς και κλαδιά δέντρων, όταν αναποδογύρισε η βάρκα.

Τα δυο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 15 και 8 ετών, που βρίσκονταν μαζί της στη βάρκα που αναποδογύρισε στον παγωμένο και ορμητικό ποταμό βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από αυτό που έζησαν.

Συγγενείς προσπαθούν μαζί με παιδοψυχολόγο να βρουν τον τρόπο που θα τους ανακοινώσουν την απώλεια της μητέρας τους.

Η 40χρονη είχε ξανακάνει ράφτινγκ στο Λάδωνα μόλις πριν λίγες ημέρες και είχε μεγάλη πείρα από extreme sports.

www.protothema.gr