Οι κυβερνητικοί εταίροι σαφώς έχουν κοινή γραμμή: και τα μνημόνια τα ψήφισαν χωρίς να τα «σκίσουν», και το ΦΠΑ αυξήθηκε χωρίς κανείς να ρίξει την Κυβέρνηση και πολλά άλλα που είχαν πει πως δεν θα τα κάνουν, αλλά τα έκαναν με ευκολία. Για την καρέκλα θα ψηφίσουν οι κυβερνητικοί εταίροι. Αν η Κυβέρνηση δεν φέρει ενιαία πρόταση, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε. Αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως ακούγεται, να ετοιμάζονται για εκλογές” τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Στις αιχμές των παρουσιαστών, για το αν το Κίνημα Αλλαγής, θα στηρίξει, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, είπε καυστικά, πως: “Τα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς τη ΝΔ λένε πως το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, και αντίστροφα, τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ λένε πως στηρίζουμε τη ΝΔ. Θα πέσουν έξω και οι μεν και οι δε. Εμείς έχουμε αυτόνομη πορεία και έτσι θα προχωρήσουμε.”

Και πρόσθεσε: “Η άποψη της Παράταξής μας είναι πολύ καθαρή, γνωστή ήδη από την ενδιάμεση συμφωνία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες η κα Μπακογιάννη, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν για μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο θέμα που δεν έχει λυθεί, και αυτό είναι το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων επικαλείται την αυξημένη πλειοψηφία που χρειάζεται για την αλλαγή του Συντάγματος. Αν δεν λυθεί αυτό, δεν είναι αρκετή μία λύση ενός «ψευδωνύμου» που έχει ανάγκη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πάει στο ΝΑΤΟ και η οποία δεν επιλύει το ουσιαστικό πρόβλημα του αλυτρωτισμού που υπάρχει.

Όσο για την άποψη του αλλά και του Κινήματος Αλλαγής για το συλλαλητήριο, υπογράμμισε πως “εμείς ούτε διοργανώνουμε το συλλαλητήριο, ούτε αποτρέπουμε τους πολίτες από το να πάνε. Καθένας έχει το δικαίωμα να πάει ή να μην πάει. Εγώ προσωπικά δεν θα πάω.”