«Έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα έργα στη Λίμνη Λάδωνα, που είχαν υπογραφεί και χρηματοδοτηθεί από το 2014. Να μην διαρκέσει άλλα τέσσερα χρόνια η προκήρυξη και η υλοποίησή τους!»

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, εγκρίθηκε επιτέλους από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Γορτυνίας για την υλοποίηση των «Έργων προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα». Η χρηματοδότηση του έργου είχε διασφαλισθεί και υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου έρχεται ένα μήνα μετά από τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής μου, ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρ’όλα αυτά, θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστούν άλλα τέσσερα χρόνια για την υλοποίηση του έργου. Οι πολίτες της Γορτυνίας ζητούν να γίνει άμεσα η δημοπράτηση του έργου και να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό. Όχι άλλες καθυστερήσεις, που θα φέρουν περαιτέρω ερημοποίηση της περιοχής!