Κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού την Πέμπτη το βράδυ – Ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου των Γονέων θα ζητήσει προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία

Τραγική εξέλιξη παρουσίασε η υπόθεση των συμπολιτών μας με αυτισμό, οι οποίοι νοσηλεύονταν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, πρώην Λοιμωδών και μεταφέρθηκαν σε άλλες ακατάλληλες δομές, καθώς την Πέμπτη το βράδυ, ένα από τα άτομα απεβίωσε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το άτομο που κατέληξε είχε μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη του  συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, ο συμπολίτης μας που έχασε τη ζωή του έδειχνε να υπέφερε ένα 24ωρο νωρίτερα, καθώς έκλαιγε συνεχώς από την Τετάρτη.

Επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο δεν εκδόθηκε, ενώ τα μέλη του συλλόγου, αν και το ζήτησαν, δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, θα επισκεφθεί το Σάββατο την εισαγγελία και θα ζητήσει παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης και ακολούθως νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να βρεθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου και να εκτιμηθεί αν υπήρξε αμέλεια, ώστε να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες αναλογούν σε άτομα ή υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr