Την επανεξέταση της απόφασης περί διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια Αρκαδίας, ζητά σε επιστολή του προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας  Ελλάδος, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.  

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε από τη  Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επανεξετάσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση περί διακοπής  της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, για πολλούς λόγους.

  • Το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν εξυπηρετεί μόνο τα Τρόπαια, αλλά πολύ περισσότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής.
  • Στην περιοχή κατοικούν αρκετοί μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσουν τα ΑΤΜ, ούτε να μετακινηθούν στην Τρίπολη.
  • Στην περιοχή υπάρχει έντονη αγροτοκτηνοτροφική και τουριστική δραστηριότητα και πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώσουν ακώλυτα τις υποθέσεις τους, καθώς θα πρέπει να μεταβούν στην Τρίπολη, ενώ και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της πρωτογενούς παραγωγής ξεκινάει από την επαρχία κάθε Νομού και όχι από τα κέντρα του και αν δεν στηριχθεί η αγροτοκτηνοτροφική και παραγωγική προσπάθεια των περιοχών αυτών, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

Οι πληροφορίες για την κατάργηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας έχει  επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος και επειδή η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται ότι είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη,

παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή αυτή που πλήττει την περιοχή μας.

Με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια, αναμένουμε την απάντησή σας.