Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλειοψηφία στην Επιτροπή Δεοντολογία της Βουλής ψήφισαν να μην συζητηθούν στην ολομέλεια την Παρασκευή τα αιτήματα άρσης ασυλίας Πολάκη και Καμμένου – Άρση της ασυλίας του ζήτησε ο Ανδρέας  Λοβέρδος 

Στα όρια κατάχρησης του κατά τα άλλα επαίσχυντου νόμου περι ευθύνης υπουργών κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προστατέψει τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το πρωί της Πέμπτης οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική τους ασυλία αλλά να ενταχθούν στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος και να πετύχουν το ακαταδίωκτο, αν και τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται δεν ανήκουν στα υπουργικά καθήκοντα.

Το αίτημα των δύο πολιτικών έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκαν και τα αιτήματα άρσης ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά οι οποίοι σε αντίθεση με τους κ.κ. Πολάκη-Καμμένο, ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους και να παραπεμφθεί η υπόθεσή τους στην τακτική δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως δεν θα ακολουθήσει την προσβλητική τακτική των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κρύβονται πίσω από τα ακαταδίωκτο που τους προσφέρει το Σύνταγμα.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προσερχόμενος στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής εξήγησε ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου στην τακτική δικαιοσύνη να αποδείξει την σκευωρία Novartis που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπο αυτά τα δεδομένα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προωθήσει στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για άρσεις ασυλιών, μόνο τις υποθέσεις των Λοβέρδου, Σαλμά και Αριστείδη Φωκά και να κρατήσει στο συρτάρι τις δικογραφίες Πολάκη Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Γιώργος Γεωργαντάς προειδοποίησε: «η επιτροπή αυτοεξευτελίζεται. Τα αδικήματα πρέπει να έχουν σχέση με τα υπουργικά καθήκοντα προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία που περιγράφει το άρθρο 86 του Συντάγματος» ενώ εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε: «γίνεται επιλογή δικογραφιών. Άλλες προωθούνται και άλλες τις κρατούν στο συρτάρι. Δοκιμάζεται η αξιοπιστία της επιτροπής καθώς η πλειοψηφία λειτουργεί με σκοπιμότητες».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο κ. Πολάκης στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι η εναντίον του μήνυση από τον Αδωνη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση αποτελεί ενέργεια αντιπερισπασμού, προανήγγειλε νέες διώξεις για τη Novartis.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Γεωργαντάς και Παπαθεοδώρου ανέφεραν «ο κ. Πολάκης υπέθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει με τον Άδωνι. Γεωργιάδη ότι έγινε και με τον κ. Λοβέρδο αναφορικά με την υπόθεση Novartis. Όταν δε ο κ. Παπαθεοδώρου τον ρώτησε αν η τοποθέτησή του αποτελεί αναγγελία ποινικής δίωξης, ο κ. Πολάκης απάντησε: “με όσα έχω στείλει στην δικαιοσύνη, ναι”».

Πηγή: www.protothema.gr