Το «πάρτι» με τις υπερωρίες υπαλλήλων του Μεγάρου Μαξίμου, που καλά κρατεί, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας του «Ελεύθερου Τύπου».

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Κονταράκη για την εφημερίδα, οι υπερωρίες – που φτάνουν σχεδόν τις 50 χιλιάδες ευρώ για τον Μάρτιο – φέρονται να εγκρίνονται πριν καν γίνουν, καθώς έχουν προεγκριθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, όπως αποδεικνύουν έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Σημειωτέον ότι όλες οι αποφάσεις φέρουν ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2018 και αφορούν αποκλειστικά τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο.

Δείτε ενδεικτικό έγγραφο 

Όπως τονίζει, εξάλλου, ο «Ελεύθερος Τύπος», αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, το οικονομικό κόστος που θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό σε ετήσια βάση θα φτάνει σχεδόν τις 593.000 ευρώ (592.800€).

-Το «νήμα» κόβει και με διαφορά η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού αφού, σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 8.000 ευρώ για αμοιβή κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες και 9.000 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση που θα γίνουν τον μήνα που διανύουμε. Σύνολο 17.000 ευρώ.

-Για το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (πλέον και υπουργού Οικονομίας) Γ. Δραγασάκη το κονδύλι για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες θα είναι 4.000 ευρώ και για υπερωριακή απασχόληση 3.500 ευρώ. Σύνολο 7.500 ευρώ.

-Πολλή δουλειά θα πέσει και στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, αφού εγκρίθηκαν δεσμεύσεις πιστώσεων 3.800 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες και 3.500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση. Σύνολο 7.300 ευρώ.

-Οι ανάγκες του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη προεκτιμάται ότι θα χρειαστούν εργασία σε αργίες και νυχτερινές ώρες που θα κοστίσει 3.300 ευρώ αλλά και υπερωριακή απασχόληση που αξίζει αμοιβή 3.000 ευρώ. Σύνολο 6.300 ευρώ.

-Ακολουθούν οι αποφάσεις για το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορου Βερναρδάκη, για το οποίο δεσμεύτηκαν πιστώσεις 3.500 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες, καθώς και για υπερωριακή απασχόληση 2.700 ευρώ. Σύνολο 6.200 ευρώ.

-Τέλος, ο προϋπολογισμός εξόδων του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου θα επιβαρυνθεί με 2.600 ευρώ (εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες) και με άλλα 2.500 ευρώ (υπερωρίες), πάντα για τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο. Σύνολο 5.100 ευρώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr