Με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ της Αρκαδίας και με άξονα τις απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρασιού» που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Ζευγολατιό, διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο το Σάββατο 31 Αυγούστου στην κατάλληλα εξοπλισμένη, για τις ανάγκες τους σεμιναρίου, αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με στόχο την ανάδειξη του επώνυμου τυποποιημένου κρασιού της Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο.

«Το σημερινό σεμινάριο είναι η αρχή μιας σειράς δράσεων – σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που στοχεύουν στην στήριξη του πρωτογενή τομέα και των ΠΟΠ προϊόντων της Αρκαδίας. Ξεκινάμε με το Μοσχοφίλερο, που συγκαταλέγεται στα τέσσερα κρασιά που αποτελούν στην Ελλάδα τους πρεσβευτές μας» τόνισε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

Ο Πρόεδρος των Ελλήνων Οινοχόων κ. Ανδρέας Ματθίδης, «ξενάγησε» τους συμμετέχοντες στον κόσμο του κρασιού, αρχικά μέσα από οπτικο-ακουστικό υλικό που παρουσίασε πριν τη γευσιγνωσία δίνοντας τα απαραίτητα εφόδια – εργαλεία για την κατανόηση του κρασιού. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η θεματολογία επικεντρώθηκε στα εξής:

Τι είναι το κρασί, πώς φτιάχνεται και πώς η ποικιλία του σταφυλιού επηρεάζει τη γεύση του

Πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πώς η ηλικία του και η εσοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του

Πώς δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί, μεταφράζοντας με σωστές λέξεις τις οπτικές, οσφρητικές και γευστικές εντυπώσεις μας

Ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό μας

Το ταξίδι συνεχίστηκε με γευσιγνωσία και με έμφαση στα οργανοληπτικά στοιχεία του οίνου Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο όπως και στη δυναμική του μοσχοφίλερου ως προς την αρμονική του σχέση με το φαγητό. Για τις ανάγκες της γευσιγνωσίας προσφέρθηκαν πιάτα που ετοίμασαν σεφ του Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας.

Για εκείνους που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο το Επιμελητήριο Αρκαδίας το μετέδωσε ζωντανά μέσω της σελίδας του στο Facebook, ενώ το σχετικό video θα είναι διαθέσιμο σύντομα και στο κανάλι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο youtube.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας για τη συνεργασία και την προσφορά τους στην ετοιμασία των πιάτων – συνταγών για τη γευσιγνωσία καθώς και τα Οινοποιεία – παραγωγούς του Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερου: ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗ, ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΕΜΕΛΗ, ΤΡΟΥΠΗ, ΤΣΕΛΕΠΟΥ που προσέφεραν το κρασί.