Κωνσταντινόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας, ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ εντός και εκτός Βουλής
Κωνσταντινόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας, ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ εντός και εκτός Βουλής
Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»:

Αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο: Η κλιματική αλλαγή θα φέρει νέες μεγάλες εισροές μεταναστών προς την Ευρώπη.

Άρα πρέπει να δούμε τις πολιτικές της επόμενης μέρας. Οι πολιτικές που μπορούν να απαντήσουν σε αυτές τις κρίσεις πρέπει να συνδυάζουν τον πατριωτισμό και την προστασία των συνόρων με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τέτοιες πολιτικές μπορεί να εφαρμόσει μόνο το ΠΑΣΟΚ.

Ο φράχτης στον Έβρο είναι ένα έργο που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και καλώς το ξεκίνησε. Ήταν κάτι το διορατικό γιατί ήταν ένα εργαλείο απέτρεψε την Τουρκία και τον Ερντογάν από το να εργαλειοποιεί ανθρώπους.

Ο δυτικός κόσμος έχει όλο τον εξοπλισμό και τα μέσα για να παρακολουθεί τέτοιες κινήσεις στη θάλασσα χωρίς να φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Είναι μια ντροπή για το δυτικό κόσμο αυτό που συνέβη. Υπάρχει μια έρευνα για το θέμα που είναι σε εξέλιξη. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ δεν βγάζουμε πορίσματα, εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη. Όταν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας θα μιλήσουμε πάνω σε δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, υπερασπιζόμαστε τις ελληνικές αρχές και τους έχουμε εμπιστοσύνη.
Λένε όλοι για την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη αλλά η κυβέρνηση τη ΝΔ συμφώνησε ότι θα μπορούσε να μας πληρώνει η Αυστρία 20.000 ευρώ το άτομο για να κρατάμε κόσμο στην Ελλάδα.

Η ΝΔ παραδέχεται ότι η χώρα έχει ανάγκη 250.000 εργατικά χέρια για να δουλέψουν σε διάφορους τομείς. Κι όμως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε μόνο για 15.000  ανθρώπους.  Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική της επόμενης μέρας. Θέλω να επισημάνω ότι δεν υπάρχει θέμα περί ακυβερνησίας της χώρας. Οι πολίτες δεν πρέπει να πιστέψουν τα λόγια του κ. Μητσοτάκης περί ακυβερνησίας. Το θέμα είναι να μην υπάρξει παντοδυναμία και αλαζονεία της ΝΔ. Για αυτό ζητάμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για να αντιμετωπίσουμε  εντός και εκτός Βουλής τη ΝΔ.