Την πρόθεση κατάργησης(;) της «Διαύγειας» από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τουλάχιστον έτσι όπως εκφράστηκε με δηλώσεις του μέσα στη Βουλή, σχολίασε «καυστικά» ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θέλοντας να «καρφώσει» τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

«Ο Γιάννης της Πάρου που γλείφει απο το πρωί μέχρι το βράδυ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξέρει κάτι; Είναι όπως τα λέει ο «προοδευτικός» υπουργός! Αν έχεις όμως τον Κουβέλη πρότυπο, όλα τα αντέχεις!!», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Σημειώνεται πως η «Διαύγεια» εγκαθιδρύθηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, με αρμόδιο υπουργό τον Γιάννη Ραγκούση, για αυτό και στο σχόλιό του ο κ. Κωνσταντινόπουλος «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό ως «Γιάννη της Πάρου», λόγω και των πρόσφατων δηλώσεών του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα αυτά που έχουν φτιάξει, τους νόμους, τις διαδικασίες, τις διαύγειες, τα διατάγματα, τις εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα είναι ένα “κάστρο” για να μην μπει και φάει και κάποιος άλλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης στη Βουλή, με το Κίνημα Αλλαγής να εκφράζει την έντονη αντίδρασή του.