ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Χθες, αργά το βράδυ, ο Υπουργός Παιδείας, κατά την προσφιλή του πρακτική, κατέθεσε το αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται εδώ και 4 χρόνια στον χώρο της Εκπαίδευσης και έχει ως πρωταγωνιστές – θύτες τους Υπουργούς Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ως θύμα τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Με το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώνονται οι συγχωνεύσεις των ΑΕΙ με τα ΑΤΕΙ με τον χειρότερο τρόπο. Συγχωνεύσεις χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό κι ακαδημαϊκά κριτήρια . Σε πολλές πόλεις κλείνουν αξιόλογα Τμήματα με την υπόσχεση ότι θα λειτουργήσουν άλλα χωρίς να έχουν όμως σαφή επιστημονικό αντικείμενο. Απειλούνται ευθέως και εκβιάζονται οι κατά τόπους Πρυτανικές αρχές προκειμένου να συναινέσουν στις ρυθμίσεις του κ. Υπουργού.

Κάποιες συγχωνεύσεις μάλιστα οδηγούν σε τερατογενέσεις όπως αυτή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας . Για πρώτη φορά από την ίδρυση των Παιδαγωγικών Τμημάτων επιχειρείται η αλλαγή της φυσιογνωμίας τους. Αυτή η αλλαγή θα δρομολογήσει στο μέλλον δυσάρεστες εξελίξεις για την εκπαίδευση αλλά και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πολυνομοσχέδιο δεν αρκείται όμως μόνο στα παραπάνω . Εξυπηρετεί τους κομματικούς φίλους του κ. Γαβρόγλου, αποτελειώνει τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και αποδυναμώνει τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία. Διαλύει εντελώς το Λύκειο αφού, αν ψηφιστούν οι διατάξεις του, θα χαθούν και τα τελευταία ψήγματα του μορφωτικού και παιδαγωγικού του ρόλου. Με τo νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι εξετάσεις δεν καταργούνται, οι γονείς και οι μαθητές εξαπατούνται, οι Σχολές διαχωρίζονται και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πλήττεται καθώς δεν έχει κανένα λόγο για τον τρόπο εισαγωγής των μελλοντικών της φοιτητών και φοιτητριών.

Το πολυνομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου δεν βελτιώνεται, μόνο καταγγέλλεται και καταργείται.

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα κλείσει την αυλαία της παράστασης του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε θα δίνουμε καθημερινά τη μάχη στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στην κοινωνία και φυσικά στην Βουλή.