Παρά τις συνήθεις δικαιολογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τον φόρο κατανάλωσης καυσίμου, ως “αντιλαϊκό μέτρο” και ως κίνηση που θα “οδηγήσει στο γκρεμό την Ελλάδα”, η Κύπρος , έρχεται ως ακόμη μια διάψευσης του νεοφιλελευθερισμού στην χώρα μας και ΜΕΙΩΝΕΙ τον ειδικό φόρο καυσίμου με αποτέλεσμα η μέση τιμή της Βενζίνης να είναι 1,35ευ/λίτρο την στιγμή που στην Ελλάδα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή να φτάσει στα 2,5 ευρώ/λίτρο.

Ως προσωρινό μέτρο που τίθεται σε ισχύ από 8 Μαρτίου μέχρι 1 Ιουνίου με ενδεχόμενο παράτασης, στην Κύπρο εφαρμόζεται ο χαμηλότερος ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμου στην Ευρώπη.

Το μέτρο αυτό, ήρθε ως αποτέλεσμα της δραματικής αύξησης στα καύσιμα που με τη σειρά του “αλυσιδωτά” δημιουργούσε αντιδράσεις σε όλη την οικονομία.

Πλέον με την μείωση του ειδικού φόρου στο κατώτερο όριο που θα μπορούσε να κατέβει σύμφωνα με την νομοθεσία, η κίνηση στους δρόμους της Μεγαλόνησου γίνεται με ασφάλεια και με “κοινωνικό πρόσημο”, όχι όπως στην Ελλάδα, των “λίγων” και “εχόντων”…