Στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο έφτασε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε, μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του πρώτου στην εκπομπή του δεύτερου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, με αφορμή το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και την κόντρα του βουλευτή με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η αρχή έγινε με κάποια «καυστικά» σχόλια του Άρη Πορτοσάλτε προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την κόντρα του με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, με τον κ. Κωνσταντινόπουλο να παρεμβαίνει στον «αέρα» της ραδιοφωνικής του εκπομπής.

«Ένα σχόλιο όμως που σας ενόχλησε. Εδώ είμαστε για να τα πούμε. Ορίστε, παρακαλώ», είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε, με τον βουλευτή να απαντά: «Όχι, δεν με ενόχλησε απλά πρέπει να πω την άποψή μου… Πρώτον, κύριε Πορτοσάλτε, θέλω να ξέρω γιατί στοχοποιήσατε εμένα, θέλω να ξέρω αν έχετε την ίδια άποψη και για το θέμα της αναδοχής, είμαι σίγουρος ότι θα την πείτε για να μην βγαίνουν στα καφενεία και οι φιλοξενούμενοι σας, που είναι καθημερινά εκεί από την Νέα Δημοκρατία. Βασικό δηλαδή. Δεν μπορείτε να στοχοποιείτε μόνο εμένα. Θα πρέπει να την έχετε αυτή την άποψη και από τους υπόλοιπους…».

«Όχι όχι, έκανα αυτή την αντιδιαστολή. Κύριε Κωνσταντινόπουλε, εγώ έκανα αυτή την αντιδιαστολή. Είπα, λοιπόν, ότι, διάβασα τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είπε ότι ‘’εμείς αυτό τα άρθρο δεν θα το ψηφίσουμε, ενώ θα ψηφίσουμε το σύνολο του νόμου. Εντάξει; Από εκεί και μετά ο κάθε βουλευτής ή κάθε βουλευτής, έχουν το δικαίωμα, δεν έχουμε κομματική γραμμή, μπορούν να σηκώσουν το χέρι τους και να ψηφίσουν αυτό το άρθρο’’. Αυτό είπα  εξ αντιδιαστολής με το Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο επικράτησε μια αντάρα. Αυτό περιέγραψα πριν με το σχόλιο μου…», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Κάνετε λάθος. Το Κίνημα Αλλαγής και η κυρία Φώφη Γεννηματά είπε πως τα θέματα αυτά είναι θέματα που έχουν σχέση με την συνείδηση του καθενός…», ανταπάντησε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος και συμπλήρωσε: «Και το δεύτερο που έχω να σας πω είναι το εξής. Επειδή είπατε κάτι για καφενεία και χωριά και όλο αυτό που μπλέξατε τον κύριο Βενιζέλο και αυτά. Θέλω να σας πω δυο τρία πράγματα. Τι είπα ότι ο κύριος Βενιζέλος είπε με θάρρος ότι αντιπολιτεύεται σφοδρά την κυβέρνηση. Ότι εγώ θα το ψηφίσω. Και εγώ με μεγαλύτερο θάρρος. Γιατί ξέρετε κάτι το να κάνεις αυτή την εποχή κριτική στο Βενιζέλο είναι πιο δύσκολο από τότε που κάνατε κριτική εσείς στον Βενιζέλο…».