Επιστολή προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την κατάργηση του υποκαταστήματος της στο Λεβίδι απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας. Η επιστολή αναφέρει:

«Ζητάμε από τη  Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση περί διακοπής  της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, για πολλούς λόγους.

  • Το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν εξυπηρετεί μόνο το Λεβίδι, αλλά πολύ περισσότερα χωριά μέχρι και την επαρχία Καλαβρύτων, καθώς διαθέτει το πιο προσβάσιμο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.
  • Στην περιοχή κατοικούν αρκετοί μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσουν τα ΑΤΜ, ούτε να μετακινηθούν στην Τρίπολη.
  • Στην περιοχή υπάρχειέντονη αγροτοκτηνοτροφική και τουριστική δραστηριότητα και πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώσουν ακώλυτα τις υποθέσεις τους, καθώς θα πρέπει να μεταβούν στην Τρίπολη, ενώ και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της πρωτογενούς παραγωγής ξεκινάει από την επαρχία κάθε Νομού και όχι από τα κέντρα του και αν δεν στηριχθεί η αγροτοκτηνοτροφική και παραγωγική προσπάθεια των περιοχών αυτών, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

Οι πληροφορίες για την κατάργηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς έχει  επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος και επειδή η Τράπεζα Πειραιώς ισχυρίζεται ότι είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη,

παρακαλούμε να αναθεωρήσει την απόφασή αυτή που πλήττει την περιοχή μας.

Με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι, αναμένουμε την απάντησή σας».