Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μιχόπουλος μαζί με συνεργάτες του,  επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ενημερώθηκε από το διευθυντή Βύρωνα Πετρίδη για τα βασικά προβλήματα.

Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι μετά τη δωρεά του κύριου Μαρτίνου το Κέντρο Υγείας θα διαθέτει δύο ασθενοφόρα, αλλά οι οδηγοί δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί βάσει νομικού πλαισίου με παραχώρηση οδηγών από το Δήμο, χωρίς να αλλάξει το εργασιακό τους καθεστώς. Ακόμα αναφέρθηκε στην έλλειψη παιδιάτρου και ενός διοικητικού υπαλλήλου. Τέλος πρότεινε την διεκδίκηση μιας έδρας του ΕΚΑΒ, η οποία μπορεί να στεγαστεί στο Κέντρο Υγείας, αλλά χρειάζεται η πολιτική βούληση για να πραγματοποιηθεί.

Ο κύριος Μιχόπουλος υποστήριξε ότι η Μεγαλόπολη έχει στοχοποιηθεί  και γι αυτό συνεχίζεται η υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών, όπως αυτή του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ προ ημερών. Πρόσθεσε ότι ως δημοτική αρχή δε θα επιτρέψει κάτι ανάλογο για το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω φαινόμενα συρρίκνωσης  της περιοχής μας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά στον κ. Πετρίδη:  Έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά μας προτάσεις για την αναβάθμιση και τη στελέχωσή του Κέντρου Υγείας, ώστε να προασπίσουμε την υγεία των δημοτών.