Στις 28-30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 22η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιό τους οι μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, για τρεις μέρες, θα πλημμυρίσουν με ήχους, τραγούδια και χορούς, εκθέσεις και παραστάσεις, βιβλία και φωτογραφίες, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια.
Εκδηλώσεις σε 106 σημεία
«Ιστορίες» σκορπισμένες σε 106 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Ιστορίες κρυμμένες μέσα στην καρδιά των πόλεων, στις γειτονιές τους και τους δρόμους τους.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 και 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

 

Στην Αρκαδία:

Δημητσάνα, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (29/9)
«Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών»
10:30-12:30: Αφηγηματικός περίπατος στη Δημητσάνα: Τα παιδιά ξεναγούν επισκέπτες στα σημαντικότερα αξιοθέατα, μέσα από αφηγήσεις καθημερινών σκηνών και φωτογραφίες του παρελθόντος. Δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
12:30-13:30: «Ζωγραφίζουμε την πόλη μου». Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν το αξιοθέατο που τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Τ/ 27950 31630
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Δημητσάνας, Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας