Ο Δήμος Γορτυνίας, τo Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Παγγορτυνιακή Ένωση και ο Σύλλογος Απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας «Άγιος Τρύφων», συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν εκδήλωση στη μνήμη του κορυφαίου νομοδιδάσκαλου και θεμελιωτή της νομικής επιστήμης στην Νεώτερη Ελλάδα, Βασιλείου Τρύφωνος Οικονομίδη, καταγόμενου από την Βυτίνα Γορτυνίας, στην κατάμεστη Κεντρική Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του την εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον σπουδαίο Βυτιναίο νομικό.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν, ενώ μίλησαν για την τιμώμενη προσωπικότητα του νομικού Βασιλείου Τρύφωνος Οικονομίδη, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ. Παναγιώτης Πλέσσιας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας «Άγιος Τρύφων», κ. Παναγιώτης Παπαδέλος.

Ομιλίες ανέπτυξαν ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Χρήστου με θέμα: «Η ζωή και η εποχή του ρηξικέλευθου Νομοδιδασκάλου Βασιλείου Οικονομίδου (1814-1894)» και η καθηγήτρια του Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή με θέμα: «Το επιστημονικό έργο του Βασιλείου Οικονομίδου και η επίδρασή του στην νομική επιστήμη».

Επίσης προβλήθηκε ταινία με την ζωή και το έργο του κορυφαίου νομοδιδασκάλου Βασιλείου Οικονομίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Βουλής, του Αρείου Πάγου, πανεπιστημιακοί, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γορτυνίας και άλλων Δήμων, εκπρόσωποι της Παγγορτυνιακής Ένωσης, της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, του Συλλόγου Βυτιναίων και πολλών άλλων γορτυνιακών συλλόγων. Στην επιτυχημένη εκδήλωση προς τιμήν του εξαίρετου συμπατριώτη μας συμμετείχαν πάμπολλοι Βυτιναίοι της Αθήνας αλλά και κάτοικοι της Βυτίνας.