Δράση αγωγής υγείας από την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης στο Summer camp των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρίπολης
Δράση αγωγής υγείας από την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης στο Summer camp των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρίπολης
Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης (ΤΟ.Μ.Υ), στις 17 και 18 Ιουλίου 2023, πραγματοποίησε δράση αγωγής υγείας στο Summer camp του 1ου και 2ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.
Δ.Α.Π) του Δήμου Τρίπολης, με θέματα:

«ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ «ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ», «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ»   και ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΙ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ».

Σκοπός της δράσης με θέμα την προστασία από τον ήλιο, είναι η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στην υγεία τους.

  Για το θέμα που αφορά την ασφαλή κολύμβηση και την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό, ο στόχος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία της κολύμβησης με τη χρήση των κατάλληλων μέσων καθώς και των τρόπων προστασίας από τις συνθήκες που μπορούν να επιφέρουν ατυχήματα στο νερό.

  Επίσης, σχετικά με το θέμα της στοματικής υγείας, σκοπός είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την επίδραση των συστατικών των τροφών στη στοματική τους υγεία και να προωθηθεί η έννοια της σωστής διατροφής και φροντίδας των δοντιών από μικρή ηλικία.

Θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία, στο Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης, στις Διευθύντριες των Κ.Δ.Α.Π κ.Αντωνίου Τζίνη και κ.Γιαννακοπούλου Νίκη, στο προσωπικό των Κ.Δ.Α.Π, καθώς και στο Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Τρίπολης για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού από το Κ.Α.Π.Η του Δήμου Τρίπολης.

Με εκτίμηση,
1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Τρίπολης
Κέντρο Υγείας Τρίπολης – 6η Δ.Υ.Πε. – Υπουργείο Υγείας
2ο χιλ. Τρίπολης –  Σπάρτης 22132 Τρίπολη
Τηλ.: 2710234931,2710238195

#ΤΟΜΥ