Δημοσκόπηση της Palmos Analysis δημοσιεύει το Tvxs.gr, δείχνει να τηρεί στάση αναμονής σε σχέση με τις επιλογές του στις επόμενες Εθνικές κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Οι ψηφοφόροι, συνεπώς, δείχνουν να το σκέφτονται, ενώ σημαντικό ποσοστό των “μετέωρων” ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα επιλέξει απορριπτικές λύσεις (αποχή, άκυρο ή λευκό). Μάλιστα, αυτό επηρεάζει και τα μικρότερα κόμματα, καθώς σχεδόν όλα εμφανίζουν κάμψη στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το ποσοστό των “μετέωρων” ψηφοφόρων αυξάνεται κατά 12,4%, από το 29,5% στο 41,7%.

Σχετικά με τα θέματα της οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους. Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%.

Σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, καθολική είναι η απόρριψη του αφηγήματος της ΝΔ και των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων περί σκευωρίας. Ειδικότερα το 73% δηλώνει πως υπάρχει σκάνδαλο και μόλις το 15% υποστηρίζει πως πρόκειται για μια σκευωρία. Μάλιστα την ύπαρξη σκανδάλου αναγνωριζει και το 48% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ίδια είναι η εικόνα και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με το 65% να δηλώνει πως υπάρχει εμπλοκή και ευθύνη πολιτικών προσώπων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους της ΝΔ ανέρχεται στο 48% έναντι 36% που εκτιμά πως πρόκειται για σκευωρία.