Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου διοργανώνει, δια των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ο ρόλος της σωστής τοποθέτησης της φωνής κατά την εκπαιδευτική διαδικασία για την υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών», το οποίο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης και των δύο βαθμίδων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης και ώρα 10:00-14:00.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι: Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Φωνίατρος Ωτορινολαρυγγολόγος, Θεμιστοκλής Μακαντάσης, Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ελένη Καπνόριζα, εξειδικευμένη Καθηγήτρια Φωνητικής.

Η φωνή, η στάση και η γλώσσα του σώματος συνθέτουν τα εξωτερικά στοιχεία της παρουσίας του εκπαιδευτικού στη διδακτική πράξη. Η σωστή τοποθέτηση της φωνής προάγει τη σωματική και την ψυχική υγεία του ατόμου. Η ανθρώπινη φωνή, το αρχαιότερο μέσο μουσικοθεραπείας, μέσω του συντονισμού, φτάνει σε κάθε σημείο του σώματος, το ισορροπεί και δημιουργεί αρμονία όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό και στο πνεύμα. Η δε σωστή τοποθέτησή της αυξάνει στους εκπαιδευτικούς τη μεταδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας τους και επομένως, ευνοεί την εδραίωση κλίματος γαλήνης στην τάξη και εν τέλει την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων.