Μέχρι τώρα, όσα στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τολμούσαν να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα για να δώσουν ομιλίες το έκαναν σε συνθήκες «εργαστηρίου»: κλειστές και αστυνομοκρατούμενες εκδηλώσεις που βαφτίζονταν κατ’ επίφαση «ανοιχτές ομιλίες» εις το όνομα των ιδεών Αριστεράς, προσέλκυαν κάποιους πιστούς στο κόμμα, ενώ απ’ έξω οι πολίτες διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα όμως τέτοιες πολιτικές επιχειρήσεις του Μαξίμου στη Μακεδονία αντιμετωπίζονται με κάτι χειρότερο: με αδιαφορία.
Το έζησε το βράδυ της Τρίτης ο πολυδιαφημισμένος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς που μίλησε στο Κιλκίς παρουσία 50-60 ανθρώπων.
Η Βόρεια Ελλάδα είναι πολιτικά καμμένη γη για το κυβερνών κόμμα, κάτι που έχει φανεί και στις δημοσκοπήσεις τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις εθνικές εκλογές.
«Σε περιοχές όπως το Κιλκίς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανιχνεύεται» σχολίασε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ η Νίκη Τζαβέλα, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ και ίσως να μην έχει άδικο, ούτε φαίνεται να τα λέει στο πλαίσιο της υπερβολής του αντιπολιτευτικού λόγου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του κ. Παππά στο Κιλκίς δεν παρέστη ούτε ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστρατίδης. Μοναδικός συμπαραστάτης ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης.
Η εκδήλωση, σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ του protothema.gr, καθυστέρησε να αρχίσει μία ώρα αλλά και πάλι δεν προσέλκυσε κόσμο.
Ο κ. Παππάς επισκέφτηκε την Τρίτη το πρωί τους Εύζωνους όπου άκουσε και αποδοκιμασίες από τους πολίτες. Ακολούθησαν τα άδεια καθίσματα το βράδυ. Ο ίδιος βέβαια, μιλώντας στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» έκανε λόγο για «μεμονωμένα» επεισόδια και υποβάθμισε το πρόβλημα. «Γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικό συνέβη. Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν» είπε. Ωστόσο, είναι εμφανές ότι ιδίως τον συγκεκριμένο υπουργό δεν τον περιμένουν και με ανοιχτές αγκάλες στη Μακεδονία.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τις τροπολογίες του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές (εδώ) λειτούργησε ως μια ιδανική αφορμή για να ματαιώσει την επίσκεψή του στη Βεργίνα. To verianet.gr ανέφερε ότι ο κ. Παππάς δεν πήγε στις 9 π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπως προβλεπόταν λόγω της ψηφοφορίας στη Βουλή που είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ. Λογικά βέβαια προλάβαινε. Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ πάντως, ανέφεραν ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα επιστρέψει (!) στη Βέροια το βράδυ για ομιλία με θέμα, «Ευρωεκλογές και τα διλήμματα της εποχής μας»!
Πηγή: Protagon.gr